Joi, 19 august, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, au acţionat pe raza județului, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală, comerț ilicit și contrabandă. Au fost verificate în total 71 de societăți comerciale, întreprinderi individuale/familiale și persoane fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice. În cadrul acţiunii au fost constatate 3 infracţiuni, toate de evaziune fiscală și aplicate 25 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.500 lei.

Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 1.770 lei, constând în produse industriale, articole de îmbrăcăminte, sume în lei și valută.

Exemple:

În urma controlului efectuat la o societate comercială din municipiul Suceava, cu punct de lucru în comuna Moara, polițiștii au identificat două persoane, una de 20 de ani și cealaltă de 27 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine contracte de muncă, cei doi fiind remuneraţi lunar cu diverse sume de bani, care nu se regăseau evidenţiate în contabilitate, prin această modalitate firma sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul de stat.
Prejudiciul urmează să fie stabilit de organul fiscal, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Volovăţ, polițiștii au constatat faptul că administratorii societăţii nu au înregistrat în contabilitate o serie de venituri obţinute din prestări servicii de cosmetică auto, pentru mai multe autoturisme. Verificările privind modul de evidenţiere a veniturilor vor fi extinse pentru perioadele anterioare, prejudiciul urmând a fi stabilit de către organul fiscal. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.