Duminică, 16 august, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie în vârstă de 24 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, prin care aceasta semnala faptul că s-a rătăcit în timp ce se deplasa spre Masivul Rarău.

Persoana în cauză a relatat faptul că ea şi prietenul său, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Botoşani, au plecat în cursul după-amiezii din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre Cabana Rarău, pe traseul Izvorul Alb – Cabana Rarău, cu intenţia de a se caza la această unitate turistică. La un moment dat, s-au abătut de la traseul marcat, s-au rătăcit şi nemaifiind în măsură să îşi continue deplasarea din cauza întunericului, au solicitat sprijinul autorităţilor. Pentru căutarea persoanei în cauză au acţionat două echipe alcătuite din jandarmi montani şi salvamontişti, care au comunicat cu persoanele rătăcite prin intermediul telefonului mobil, reuşind să le găsească la ora 23.10. Cele două persoane nu prezentau probleme de sănătate şi au fost conduse în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Jandarmeria Montană sfătuieşte turiştii să ţină cont de următoarele recomandări:
• să se informeze cu privire la itinerarul propus şi gradul de dificultate al acestuia, condiţiile climaterice locale şi situaţia unităţilor turistice de cazare;
• să nu pornească singuri la drum, înainte de lăsarea întunericului sau după consumarea băuturilor alcoolice;
• să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
• să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane şi Salvamont (apelând numărul unic de urgenţă 112), specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.