În perioada 09 – 10 februarie 2018,  Polițiile orășenești Cajvana, Milişăuţi şi Solca, au organizat o acțiune în sistem integrat pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost controlate 152 de autovehicule şi au fost legitimate peste 200 de persoane.

Au fost constatate în flagrant 2 infracţiuni.

De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.910 lei.

Exemplu:

La data de 10.02.2018, ora 20.20, în timp ce acționa  pe DN 2K, pe raza comunei Iaslovăț, o patrulă de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă, conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit pe un drum comunal neclasificat, la volan fiind identificat un localnic de 41 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere anulat.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supusă testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital,  a refuzat și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.