În perioada 12-13 mai 2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul subunităților teritoriale de poliție au organizat acţiuni pe raza județului pentru combaterea conducerii de vehicule de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost constatate 4 infracțiuni şi au fost aplicate 51 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.675 lei.

Poliţiştii au mai reţinut 7 permise de conducere, din care 4 pentru alcool și 3 pentru alte cauze.

 

Exemple:

La 12.05.2018, ora 22.15, o patrulă din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini, a oprit pentru control pe str. Vișinilor din comuna Baia, autoturismul înmatriculat în străinătate,  condus de un localnic de 28 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La 13.05.2018, ora 01.10, un echipaj mixt din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei şi a Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un bărbat de 32 de ani, din județul Neamț, cu reședința în comuna Dorna Arini. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, autoturismul nu este înmatriculat, autorizația provizorie de circulație fiind expirată din 26.04.2018, iar conducătorul auto are permisul de conducere reţinut. Autoturismul a fost imobilizat la sediul poliției, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.