Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, zilnic poliţiştii organizează acţiuni în trafic pentru identificarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră, sancţionarea acestora şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

În perioada 24 – 26 februarie 2017, peste 150 de poliţişti rutieri din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiști rutieri din cadrul polițiilor municipale și orășenești și sprijiniţi de agenții de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie cu sarcini pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea creşterii      gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice sucevene şi identificării şoferilor care încalcă regimul legal de viteză.

Toate cele 10 autospeciale dotate cu aparatură radar au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene, în special în intervalul orar 09.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.00 pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză. În partea a doua a zilei, între orele 20.00 – 24.00 poliţiştii au acţionat în special pe drumurile judeţene şi comunale în vederea identificării şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, punând astfel în pericol siguranţa traficului rutier.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 461 de sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe sancţiuni – 329, au fost aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost constatate 10 de infracţiuni – conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere auto neînmatriculat.

Poliţiştii au suspendat 23 de permise de conducere pentru depăşirea regimului legal de viteză dar şi alte abateri.

Pentru neregulile tehnice constatate au fost retrase 8 certificate de înmatriculare pentru vehicule.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!

IMG_0345

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.