În cadrul acțiunii organizate de polițiștii suceveni pe drumurile naționale și europene identificate cu factor de risc de accidente, au fost reținute 25 de permise de conducere și s-au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 100 de mii de lei.

Un şofer a fost identificat conducând autoturismul în localitate cu o viteză de peste 200 km/h. Din analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier a reieşit faptul că viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare, alături de indisciplina pietonilor, constituie principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În scopul impunerii unui climat de siguranţă în trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în zilele de 27 – 28 iulie (orele 10.00-18.00), Serviciul Rutier – IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN2 şi DN17. Cu această ocazie au fost constatate 2 infracţiuni şi au fost aplicate 328 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 92.950 lei. De asemenea, au fost reţinute 25 de permise de conducere (14 pentru viteză şi 11 pentru depăşiri).

Un tânăr de 24 ani, din com./sat Panaci, județul Suceava, a condus autoturismul pe D.N. 17, în localitatea Şcheia, având o concentraţie alcoolică de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. 1 din Codul Penal.

Un alt tânăr, de 22 ani, din comuna Sadova, judeţul Suceava, a condus autoturismul pe str. Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc cu viteza de 108 km/h ( +58 km/h), în localitate. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Un bărbat din municipiul Suceava a condus autoturismul pe DN 2 E, în localitatea Horodnicu de Sus, cu viteza de 110 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un localnic de 48 ani, din comuna Dorneşti, județul Suceava, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 cu viteza de 201km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării. De asemenea, un sucevean a fost depistat în timp ce conducea autoturismul în localitatea Grăniceşti cu viteza de 108 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.