Poliţiştii din cadrul IPJ Suceava au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cu implicarea vehiculelor pe transport marfă şi persoane.

Pentru diminuarea factorilor de risc privind victimizarea populaţiei prin accidente de circulaţie, în scopul menţinerii unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de marfă şi persoane, în ziua de 09 aprilie 2014, în intervalul orar 08:30 – 20:00, Serviciul Rutier Suceava, împreună cu Biroul Rutier şi formaţiunile Vatra Dornei şi Fălticeni, au organizat şi desfăşurat o acţiune de verificare în trafic a respectării legislaţiei rutiere de către conducătorii acestor autovehicule.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 52.765 lei. De asemenea, în cadrul acţiunilor au fost reţinute 6 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.000 lei şi au fost verificate 102 vehicule (36 – persoane, 66 – marfă).

A fost depistat în trafic pe DJ 178 – Volovăţ, în timp ce transporta material lemnos, un autotren care nu avea numărul necesar de diagrame tahograf. Operatorul de transport a fost sancţionat conform OG 37/2007, cu amendă de 4 mii de lei.

Un bărbat de 40 ani a condus autoutilitara pe DN 17 comuna Sadova, transportând cantitatea de 10,65 mc material lemnos-sortimentul lemn foc fag, fără a deţine aviz de însoţire a mărfii sau alte documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenientul conform art. 19 lit.b din L171/2010, cu amendă de 2.000 lei, şi s-a confiscat întreaga cantitate de material lemnos.

Un tânăr de 25 ani, din comuna Slobozia Bradului, jud. Vrancea, a condus autoutilitara pe DN2 în direcţia Pătrăuţi – Suceava, transportând un număr de 130 miei vii, conform unui Borderou de achiziţie fără număr şi fără alte documente. În cauză au fost sesizaţi lucrătorii SIF şi DSV, care vor continua cercetările privind legalitatea transportului de animale vii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.