Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.
În zilele de 02 şi 03.08.2015, între orele 08.00-13.00 şi 15.00-20.00, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare pe DN2 şi DN17.
În cadrul acţiunii au fost reţinute 25 de permise de conducere, 9 pentru depăşirea regimului legal de viteză şi 16 pentru efectuare de depăşiri neregulamentare.
De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Totodată, pentru săvârşirea unor abateri la regimul rutier, poliţiştii au aplicat 265 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.472,5 lei, din care 184 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 16 pentru depăşiri neregulamentare şi 65 pentru alte abateri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.