Asociatia de ajutorare a copiilor si tinerilor dotati, talentati si din sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate „EUROACTIV” Suceava in colaborare cu Palatul Copiilor Suceava, a organizat de Ziua Internationala a Copilului Actiunea caritabila si de socializare „Bucuria Copiilor”, pe 1 iunie, la Casa de Tip Familial „Visatorii” din Fundu Moldovei. Intr-un comunicat de presa primit de la Asociatie se mentioneaza ca ”personalul de serviciu le-a interzis sa faca fotografii sau sa filmeze actiunea desfasurata ”.

In schimb voluntarii asociatiei au invitat copiii din centru la dans si au impartit daruri tuturor copiilor din centru de la Fundu Moldovei. Asociatia face apel catre actuala conducere a DGASPC si recomanda personalului de la centru din Fundu Moldovei ” sa invete copiii sa munceasca, sa-i invete si sa le permita copiilor sa deprinda principii de viata independenta, ca, dupa ce vor parasi astfel de institutii de ocrotire sa stie sa munceasca, sa stie sa se descurce pe cont propriu.

Totodata, reprezentantii asociatiei ”EUROACTIV” aduc la cunoastinta actualei conduceri a DGASPC si centrului de la Fundu Moldovei ca ” Asociatia este furnizor de servicii sociale acreditat de catre Ministerul Muncii prin Decizia de Acreditare nr. 637 / 22.05.2014 si cu Certificatul de Acreditare seria AF, nr. 1122 si suntem abilitati sa aparam si sa monitorizam drepturile copiilor si tinerilor din intreg sistemul de protectie a copilului aflat in dificultate”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.