În perioada 22-23 ianuarie, echipe mixte de control formate din poliţişti ai Serviciului de Investigarea Fraudelor şi specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava, au desfăşurat o acţiune de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava, care desfăşoară activitate legată de prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos.

În urma acestor acțiuni au fost depistate o singură acțiune de evaziune fiscală, două sancţiuni contravenţionale aplicate în valoare totală de 10.000 lei, 45 de metri cubi de material lemonos a fost confiscat, în valoare de 11.250 lei.

În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din comuna Mălini, cu punct de lucru în localitatea Cornu Luncii, s-a constatat că agentul economic a primit cantitatea de 45 m.c. lemn rotund răşinoase cu un aviz de însoţire material lemnos, din conţinutul căruia nu rezulta provenienţa legală a acestei cantităţi.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de 45,0 mc lemn rotund răşinoase în valoare de 11.250 lei.

La 24 ianuarie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava au organizat şi executat două acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de evaziune fiscală la unităţi de primire turistică și a faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

În urma acestor acțiuni au fost verificate 101 societăţi comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice verificate, au fost constatate 5 infracțiuni. Acestora li s-au adăugat 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.900 lei.

Tot în cadrul acțiunilor Serviciului de Investigarea Fraudelor au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2.080 lei, constând în produse alimentare, articole de îmbrăcăminte sportive ridicate în vederea continuării cercetărilor în valoare de aproximativ 1.600 lei.

T.Dacman de 22 ani din Suceava, a fost depistat în timp ce comercializa în bazarului din localitate, articole de încălţăminte şi îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Faţă de cel în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’’, au precizat reprezentanții IPJ.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.