In perioada 12-18 Octombrie 2015, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane a organizat la nivel national o serie de evenimente dedicate Zilei Europene de lupta impotriva traficului de persoane. Si in judetul nostru, aproape 2000 de persoane, au organizat mai multe activitati, pentru a-i informa pe ceilalti cu privire la traficul de persoane.

Peste 2000 de elevi, părinţi şi profesori din municipiile şi oraşele sucevene au participat la acţiuni de informare cu privire la pericolele lumii virtuale şi vulnerabilităţile sistemelor informatice care generează riscuri asociate traficului de persoane.
Au fost organizate întâlniri dar şi activităţi interactive, expuneri de teme şi vizionări de filme cu caracter educativ – preventiv.
De asemenea, au fost prezentate aspecte legislative privind traficul de persoane.

De asemenea, pentru sensibilizarea opiniei publice cu privire la acest fenomen dar şi pentru responsabilizarea cetăţenilor în vederea luării unor decizii care să reducă riscul victimal, la data de 15.10.2015, între orele 12.00-13.00, în oraşul Siret, a fost desfăşurat un marş cu tema „Ființele umane nu sunt de vânzare”, organizat de poliţişti şi Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret – profesor Duduman Andreea-Oana, la care au participat peste 300 de persoane.
Marşul s-a desfăşurat pe itinerarul de deplasare Str. Laţcu Vodă – Sens giratoriu Primăria Siret – Sens giratoriu Poliția Siret.
Tinerii au desenat pancarte cu mesaje preventive şi au tras un semnal de alarmă asupra acestei problematici, traficul de fiinţe umane – o formă a sclaviei zilelor noastre.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.