Patru federatii nationale sindicale din administratia publica locala au decis sa organizeze actiuni de protest, chiar pana la declansarea grevei generale, ca urmare a ignorantei si dezinteresului manifestate de Guvernul Romaniei fata de solicitarile si actiunile intreprinse de organizatiile sindicale din administratia publica locala. Comunicatul a fost trimis redactiei Suceval!ve de catre Presedintele Sindicatului Judetean ” Stefan cel Mare” Suceava si vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Pro Administratie din Romania, Lucian Cuseac.

Cele patru federatii sindicale: Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie, Federatia Sindicatelor din Administratia Locala, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica si Federatia Sindicatelor Pro Administratie din Romania au incheiat un protocol de colaborare pentru organizarea unor actiuni de protest comune in vederea solutionarii revendicarilor salariatilor din administratia publica locala, cea mai slab platita si discriminata categorie de salariati din sistemul bugetar. Revendicarile sindicalistilor au fost inaintate prin adrese si memorii si dezbatute cu reprezentantii Guvernului la intalnirile pe care federatiile semnatare ale protocolului le-au avut cu acestia de la inceputul anului si pana in prezent.

In cazul in care nu se va ajunge la un acord privind revendicarile federatiilor semnatare, in termenele prevazute de Legea dialogului social, sindicalistii vor trece la declansarea grevei generale pe termen nelimitat in administratia publica locala din Romania.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.