În perioada 18 – 20 martie, polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor Suceava au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale, în ceea ce privește drepturile de proprietate intelectuală.

În urma acțiunii întreprinse în domeniul drepturilor intelectuale, au fost verificate 34 de societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice. Au fost constatate 6 infracțiuni, dintre care 3 la Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și 3 la Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. În urma acestora, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4 mii de lei, s-au ridicat produse industriale în valoare totală de aproximativ 5200 lei, precum și un număr de 159 DVD-uri cu filme.

Dintre cei găsiți în ilegalitate se numără un bărbat de 40 de ani din municipiul Rădăuți, reprezentant al unei societăți comerciale, care oferea spre comercializare, la punctul de lucru din incinta unui magazin din municipiul Rădăuți, mai multe tipuri de DVD-uri și CD-uri. Printre acestea s-au găsit 159 DVD-uri, care conțineau filme și desene animate, produse ce nu conțineau holograme. Produsele au fost ridicate, existând suspiciunea că ar fi bunuri piratate. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea nr. 8/1996.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.