Poliţiştii de prevenire, dar şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava şi Postului de Poliţie Comunală Şcheia, organizează periodic acţiuni pentru reducerea gradului de risc victimal şi infracţional a minorilor, stimuland frecventarea cursurilor şcolare şi responsabilizarea şi conştientizarea copiilor şi părinţilor cu privire la consecinţele adoptării unui comportament de tip delictual.

Astfel, la data de 1 noiembrie, pe raza comunei Şcheia, în intervalul orar 09.00 – 16.00, Poliția municipiului Suceava a organizat și executat o acţiune preventiv – reactivă pe linia încălcării prevederilor O.G. 97/2005, a depistării persoanelor cu ședere nelegală, a celor voiajoare ce nu-şi justifică legal prezenţa și/sau urmărite în temeiul legii, precum și pe linie de delincvență juvenilă și victimizare minori.

Acțiuni polițiști

Acțiuni polițiști

La acțiunea organizată au participat poliţiştii Poliției municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică – Compartimentul Proximitate și Compartimentul Siguranță Publică și Patrulare, Biroul Rutier, Secției de Poliție Rurală Moara și Poliția Comunală Șcheia, în echipe mixte formate din lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul Mobil, lucrători din cadrul D.G.A.S.P.C. Suceava și personal din cadrul Primăriei Comunei Șcheia.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 130 de persoane, fiind avertizate 10 persoane. Lucrătorii specialişti au consiliat 22 de persoane, fiind identificate 13 persoane străine de localitate şi care nu îşi justificau prezenţa. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenţionale, în valoare de 940 de lei.

De asemenea, au fost monitorizate cazurile de neglijență din partea a două familii și a fost identificate două cazuri de neglijență în familie privind două minore, urmând a fi demarate demersurile procedurale în vederea instituirii unei măsuri de protecție pentru cei doi copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.