În vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, pentru prevenirea şi descurajarea fenomenului infracţional, în perioada 09 – 11 septembrie, poliţiştii au desfăşurat mai multe acţiuni şi controale la nivelul judeţului.

S-au desfăşurat 44 de controale, 3 percheziţii şi 7 acţiuni punctuale. Au fost constatate 3 infracţiuni flagrante şi au fost reţinute 4 persoane pentru comiterea unor infracţiuni.

Totodată, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale şi au fost confiscate mărfuri în valoare de aproape 20 de mii de lei.

O acţiune distinctă a fost organizată la data de 11 septembrie, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J.Suceava, care au executat o acţiune pe raza judeţului, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. În cadrul acţiunii au fost constatate 5 infracţiuni, toate la Legea nr. 84/1998, privind „mărcile şi indicaţiile geografice”.

Au fost ridicate mai multe bunuri, în vederea continuării cercetărilor şi a expertizării, în valoare de aproximativ 6.300 lei, constând în produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Spre exemplu, a fost depistată o femeie de 37 de ani din județul Galaţi, în timp ce oferea spre comercializare în incinta Bazarului Suceava, articole de încălţăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii’’.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, urmând a fi desfăşurate acţiuni specifice pe linie de investigaţii criminale, poliţie rutieră, poliţie transporturi, ordine publică, investigarea fraudelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.