În perioada 2-6 mai, polițiștii suceveni au întreprins diferite acțiuni în regimul rutier, cu scop de depistare și sancționare a conducătorilor auto și a pietonilor care săvârșesc abateri și infracțiuni.

În ziua de 2 mai, polițiștii Serviciului Rutier și cei din cadrul polițiilor municipale şi orăşenești, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. În urma acestei acțiuni, s-a constatat o singură infracțiune, au fost reținute 3 permise și retrase 6 certificate de înmatriculare și s-au aplicat 112 sancțiuni, în valoare totală de 18.235 lei.

Unul dintre șoferii opriți de polițiști a fost un bărbat de 24 de ani, din comuna Șcheia, care a condus autoturismul pe strada Victoriei, din municipiul Suceava și fiind testat cu aparatul etilotest, a reieşit valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică în sânge ce depăşeşte limita legală.

Având în vedere măsurile pentru asigurarea siguranţei rutiere în judeţul Suceava în perioada Sărbătorilor Pascale, în ziua de 3 mai, lucrătorii de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier, municipiile şi oraşele din zona de competenţă, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia  traversării neregulamentare a pietonilor, precum şi a identificării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept. Această acțiune a avut ca rezultate reținerea a 9 permise, retragerea a 2 certificate de înmatriculate și aplicarea a 72 de sancțiuni în valoare de 18.235 lei, din care 15 pentru pietoni.

Un bărbat de 27 de ani, din orașul Salcea, a fost identificat în timp ce conducea auto pe strada Calea Unirii din Suceava şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni din zona Orizont. Un alt bărbat de 40 ani din Botoşani, judeţul Botoşani, a fost identificat în timp ce conducea auto pe strada Calea Burdujeni din Suceava şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni din zona sensului giratoriu.

În ziua de 4 mai, Serviciul Rutier Suceava împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, pe drumurile publice din judeţ. În urma acestei acțiuni, s-a constatat o infracțiune, s-au reținut 8 permise de conducere, din care 5 pentru viteză și s-au aplicat 122 de sancțiuni, în valoare de 25.575 lei, din care 67 pentru viteză.

Un bărbat de 40 de ani, din Cristeşti, judeţul Iaşi, a condus auto pe raza localităţii Oniceni cu viteza de 131 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere. Un alt bărbat din municipiul Rădăuţi a condus auto pe raza oraşului Vicovu de Sus cu viteza de 79 km/h în localitate, iar la verificarea în baza de date s-a stabilit că avea permisul de conducere anulat din 12 martie. I s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 6 mai, Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză, în urma căreia au fost reținute 8 permise, din care 4 pentru viteză și s-au aplicat 155 de sancţiuni în valoare de 33.770 lei, din care 98 pentru viteză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.