Poliţiştii suceveni au aplicat sancţiuni în valoare de peste 200 de mii de lei şi au reţinut 44 de permise de conducere în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere pe fondul excesului de viteză şi a consumului de alcool.

Dinamica accidentelor rutiere semnalate la nivelul județului Suceava în perioada ianuarie – iunie 2014 relevă faptul că pe drumurile publice ce străbat județul Suceava au fost înregistrate 135 accidente grave, soldate cu 34 persoane decedate şi 118 rănite grav.

Din analizele efectuate a rezultat că principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave sunt viteza excesivă şi neadaptată, care a dus la 38 accidente soldate cu 10 persoane decedate, indisciplina pietonală care a fost cauza a 38 accidente soldate cu 8 persoane decedate şi abaterile bicicliștilor, care au generat 17 accidente soldate cu o persoană decedată.

Din punct de vedere al riscului accidentogen al arterelor rutiere, se constată că din categoria drumurilor naţionale se remarcă DN 17 – 20 de accidente şi 9 persoane decedate, DN 2H – 5 accidente şi o persoană decedată şi DN 2E – 4 accidente cu o persoană decedată.

În funcţie de zonele de arondare, cele mai multe accidente rutiere cu persoane decedate şi rănite grav s-au înregistrat în zona municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. Aproape jumătate dintre persoanele decedate şi rănite grav au fost victime ale accidentelor rutiere petrecute pe drumurile publice din zonele de arondare ale municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.

Având în vedere aceste analize, dar şi ca urmare a creşterii valorilor de trafic pe perioada lunii august, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 09 – 11 august, Serviciul Rutier Suceava – IPJ Suceava, împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, fiind aplicate 617 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 201.610 lei.

Au fost constatate 9 infracţiuni, din care una pentru conducere cu permisul reţinut, 5 alcoolemii, una conducere fără permis, una conducere auto neînmatriculat şi una pentru conducere auto cu numere false.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 44 de permise de conducere, din care pentru alcool 6, pentru depăşirea vitezei 15, 15 pentru depăşiri neregulamentare şi 8 pentru alte abateri. Au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, toate pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

În vederea depistării celor care conduc vehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost testaţi cu etilotestul 532 de conducători auto, pentru cinci şoferi fiind întocmite dosare penale.

Un bărbat de 30 ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus autoturismul pe str. Mihai Eminescu, fără a poseda permis de conducere, în timp ce avea o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un tânăr de 20 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, a condus autoturismul în localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe D.N. 17, în localitatea Stroieşti, un bărbat de 42 ani din municipiul Câmpulung Moldovenesc a condus autoturismul având permisul de conducere suspendat din data de 04.08.2014.

O femeie de 31 ani, din municipiul Cluj, a condus autoturismul pe DN2 cu 169 km/h, iar un tânăr de 24 ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe str. Cuza Vodă din localitate, cu viteza de 124 km/h (+74), limita de viteză fiind stabilită de administratorul drumului la 50 km/h.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.