Luni, 14 noiembrie 2016, a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, în sala „Bucovina” din cadrul Palatului Administrativ, ca urmare a manifestărilor hidro-meteorologice din ultimele două zile, caracterizate de vânt puternic și ninsori viscolite.

În cadrul ședinței s-au dezbătut acțiunile întreprinse de membrii CJSU cu atribuții pe perioada avertizării meteo cod galben, respectiv portocaliu.
Echipajele structurilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență au acționat în teren pe întreaga perioada în care s-au manifestat fenomenele meteo periculoase, venind astfel în sprijinul populației și a participanților la trafic.
Totodată, s-a făcut o trecere în revistă a totalului de material antiderapant și a logisticii aflate la dispoziția administratorilor de drumuri naționale, cât și a stadiului pregătirii pentru sezonul de iarnă 2016-2017.
Un alt punct pe ordinea de zi a vizat implementarea aplicației RO-RISK, stabilindu-se ca termen de îndeplinire a atribuțiilor stabilite prin plan, data de 1 decembrie 2016. Aplicația se adresează tuturor instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului și reglementează asigurarea managementului tipurilor de risc.
În finalul întâlnirii, prefectul județului, Constantin Harasim, în calitatea sa de președinte al CJSU, a solicitat o comunicare intensă și pe viitor, pe toate palierele decizionale de la nivelul Comitetelor Locale de Situații de Urgență și până la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, instituit pe perioada avertizărilor de cod la ISU Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.