Profesorul universitar Olimpia Mitric, cadru didactic la Facultatea de Istorie și Geografie din cadrul USV, a obținut o bursă de la Centrul Cultural Internaţional din Cracovia, Polonia. La competiție au participarea a unui număr de 58 de candidați din 22 de țări.

Centrul Cultural Internaţional din Cracovia, Polonia, a anunţat câştigătorii programului de burse pentru cercetătorii străini ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din Polonia – Thesaurus Poloniae 2013, un program lansat în anul 2009.

profa usvProgramul se adresează nerezidenţilor în Polonia care efectuează cercetări ştiinţifice pe teme de cultură, istorie şi de patrimoniu multicultural al Republicii Polonia şi al Europei Centrale. Programul încurajează participarea atât a cercetătorilor, care studiază aspectele practice ale administrării şi protecţiei patrimoniului cultural, cât şi a teoreticienilor, care abordează aspectele istorice, sociologice, etnografice şi antropologice. Comitetul de Selecţie este format din reprezentanţi ai Centrului Cultural Internaţional, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Universităţii  Jagiellonian şi Universităţii de Economie din Cracovia.

Din cele 58 de cereri depuse în cadrul concursului, Comitetul de Evaluare a selectat trei proiecte care urmează să primească fiecare câte o bursă de tip Senior şi patru proiecte în categoria Junior.

„Remarcăm cu satisfacţie rezultatul obţinut de doamna conferenţiar universitar dr. Olimpia MITRIC, cadru didactic al Facultăţii de Istorie şi Geografie din Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, care a obţinut una din cele trei burse de tip Senior pentru proiectul Historic Polish Inprints and Handwritings in Moldova”, a precizat Ștefan Purici, Prorector cu imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană.

Printre câştigători se numără specialişti din Belgia, Canada, Italia, Lituania, Ucraina şi Ungaria.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.