Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava, a anunțat că, în perioada 13 – 21 februarie 2017 au avut loc controale cu privire la modul în care se desfăşoară activitatea de transport persoane în regim de taxi în municipiul Suceava.

Scopul acestor acţiuni a fost de îndrumare şi conformare la prevederile legale cu privire la obligațiile transportatorilor autorizaţi şi angajaţilor acestora.

Au fost verificate 48 de autovehicule taxi aparţinând atât societăţilor comerciale cât şi persoanelor fizice autorizate care practică activitatea de transport persoane în regim de taxi.
Abaterile constatate și sancționate vizează încălcarea obligațiilor de a avea afișate tarifele practicate (pe portierele din față și în interiorul mașinii), de a nu refuza clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității, precum și de a se supune controlului autorităților abilitate. Aceste obligații sunt prevăzute la art. 35 și art. 52 din Legea nr. 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare.Lucian-Harsovschi-viceprimar
La începutul perioadei de control, pentru abaterile mai puţin grave s-au aplicat avertismente verbale şi scrise, ulterior sancţiunile constând în amenzi contravenţionale în cuantum de 3600 lei. În perioada următoare va fi sancționat și un taximetrist care nu s-a supus controlului pe data de 20.02.2017, faptă incriminată de art. 55 punct 3 lit. a) din Legea nr. 38/2003. Sancțiunea prevăzută de lege în acest caz este amenda contravențională cuprinsă între 1000 și 5000 lei, fiind solicitat transportatorului să comunice datele de identificare ale persoanei care s-a sustras de la controlul ce a avut loc în stația taxi de la Autogara Suceava.
În urma sesizărilor primite s-au purtat discuţii cu prestatorii de servicii de dispecerat taxi: S.C. TAXICSV S.R.L., S.C. TINTAXI S.R.L. si S.C. EURO TAXI S.R.L. S-a urmărit modul în care dispeceratele gestionează activitatea transportatorilor dispecerizaţi, în scopul de a se asigura continuitatea serviciului de transport persoane în regim de taxi, precum și a calității acestui serviciu public.
Pe această cale, cetățenii care se confruntă cu nereguli în executarea acestui serviciu public, sunt rugați să formuleze reclamații în scris adresate primăriei municipiului Suceava, în vederea luării măsurilor corespunzătoare.

actiune-taximetrie

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.