Potrivit unui comunicat de presă al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, în perioada 31 mai – 8 iunie 2016, se desfășoară mai multe activități dedicate zilei de 5 iunie – Ziua Mondială a Mediului.

Reprezentanții A.P.M. Suceava participă la activitatea de evaluare și reevaluare în mai multe unități școlare din județ, în vederea acordării sau menținerii steagului verde, în cadrul Programului international eco-școala. Cu acest prilej elevii și cadrele didactice vor fi informați despre tema și sloganul sub care va fi marcată Ziua Mondială a Mediului din acest an.

În data de 04 iunie 2016 șeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu, ing. Iluță Cocriș va participa la  Workshop-ul național al Campaniei Internaționale Litter Less, sub egida Fundației de Educație pentru Mediu, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie București, la Hanul Voievozilor Horodnic de Sus, Rădăuți, Suceava.

În data de 06 iunie 2016 va avea loc premierea din cadrul concursului de creaţii literare pe tema speciilor identificate în ariile naturale protejate Fânețele Seculare Frumoasa și Fânețele Seculare Ponoare, concurs ce a fost adresat elevilor care au învăţat altfel, despre importanţa conservării biodiversităţii, în săptămâna Școala Altfel. Această activitate este organizată în parteneriat cu Asociația EUDEMOS și se va desfășura în aer liber, la rezervația naturală Fânețele Seculare Ponoare.

În data de 07 iunie 2016 va avea loc o deplasare în teren a unor specialiști din cadrul A.P.M. Suceava împreună cu un grup de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială Păltinoasa pentru elaborarea hărții necesară propunerii rezervației „Delta fosilă a Moldovei”. Și această activitate are ca partener Asociația EUDEMOS.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului 2016 vor culmina cu masa rotundă  –  „Utilizarea durabilă a componentelor diversității biologice”, care va avea loc  în data de 08 iunie 2016,  ora 11, la sediul A.P.M.Suceava, strada Bistriţei nr. 1A, activitate organizată în parteneriat cu Asociația EUDEMOS.

Specialiștii Agenției pentru Protecția Mediului Suceava vor prezenta semnificația și importanța zilei de 5 iunie, cât și aspecte legislative/strategii privind conservarea diversității biologice.

La acţiune sunt invitați: reprezentanţi ai Instituției Prefectului și Consiliului Județean Suceava;

reprezentanți ai Direcției Silvice Suceava, Gărzii de Mediu Suceava, Gărzii Forestiere Suceava, Facultății de Silvicultură Suceava, Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Suceava, Parcului Național Călimani și Parcului Zoologic Rădăuți;

ONG-uri de mediu din județ, dintre care Grupul ecologic de colaborare „Bucovina” Suceava și Clubul speo „Bucovina” Suceava vor prezenta în cadrul evenimentului principalele proiecte de mediu pe care le implementează;

reprezentanţi ai unor eco-școli.

Manifestarea are loc în contextul Zilei Mondiale a Mediului – 5 iunie – zi instituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite şi care reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite.

Tema pentru Ziua Mondială a Mediului din acest an este: „Toleranță zero pentru comerțul ilegal cu specii sălbatice” iar sloganul este „Nebuni după natură!”.

The booming illegal trade in wildlife products is eroding Earth’s precious biodiversity, robbing us of our natural heritage and pushing whole species towards extinction. Comerțul ilegal cu specii ale faunei sălbatice este în plină expansiune și astfel se erodează biodiversitatea prețioasă a Pământului, afectând patrimoniul nostru natural, împingând specii întregi spre dispariție.

In a worldwide call to action to Make Wildlife Personal and to support the global effort against the illegal trade in wildlife, people all over the world are joined by star studded ambassadors in the UN’s unprecedented #WildforLife campaign that aims to mobilize millions of people to make commitments and take action.O.N.U. a inițiat o amplă campanie, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, care își propune să mobilizeze milioane de oameni pentru a face angajamente că vor lua măsuri care să sprijine efortul global împotriva comerțului ilegal cu animale sălbatice.As celebrations take place all over the world, celebrities are giving their name to change the game for these threatened species.

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava se alătură acestei campanii și vă propune tuturor, Whoever you are, and wherever you live, please ‘Go Wild for Life,’and save our planet!oricine ați fi și oriunde trăiți să acționați  pentru a salva planeta noastră!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.