Oricât de dedicat ești relației pe care o ai cu partenera sau cu soția, ca bărbat ai nevoie mereu de un plus de adrenalină în viața ta, un surplus de energie pe care să o investești în pasiunile tale. Fiecare persoană are nevoie de un timp al lui, pentru a se dedica unor activități care nu țin de sfera comună a intereselor celor doi parteneri.

Așadar, chiar dacă îți susții jumătatea în tot ceea ce face, ba chiar nu te dai în lături de la treburile domestice, ai nevoie și de spațiul tău, de un refugiu în ceea ce ție îți aduce multă plăcere sau de a petrece momente semnificative cu gașca de prieteni.

În articolul care urmează, venim cu câteva recomandări pentru tine în ceea ce privește activitățile care te-ar putea deconecta de la rutină. 

 

O ieșire cu mașina sau motorul

Nu e o regulă să îți lași partenera deoparte, ea se poate alătura grupului, însă poți petrece timp cu băieții ieșind în afara orașului cu mașina sau cu motorul. Escapada poate avea sau nu o destinație anume, deși ar fi păcat să nu vă opriți măcar la un iaz, unde ați putea pescui și delecta cu un peisaj din natură demn de un album fotografic. 

Și pentru că siguranța e pe primul plan, nu sări peste partea legată de acest aspect. Chiar dacă ai ITP-ul făcut atât la motor, cât și la mașină, mai ales că e sezon estival, al concediilor, nu uita să treci înainte de orice drum pe la un atelier de mecanică. În cazul motorului, poți găsi piese ieftine, originale, pe anunturi moto. 

Și dacă vrei să nu te preocupi doar de funcționalitate, ci și de partea estetică, poți să urmărești și să accesezi anunturi caroserie interior, unde poți să găsești modele moderne, în tendințe.

Din punct de vedere tehnic, probabil știi că noua caroserie trebuie să fie compatibilă cu cea veche. Ce înseamnă practic acest lucru? Pe lângă marca și tipul identice, este obligatoriu ca șasiul să păstreze și forma constructivă a vehiculului deținut. 

Pe lângă aceste detalii, în calitate de solicitant, trebuie să te prezinți la Registrul Auto Român (RAR), unde, în urma unei evaluări de către specialiștii RAR, ți se va elibera o adeverință prin care ți se va da OK-ul pentru schimbarea caroseriei (șasiului). De asemenea, pentru ca procedura să fie în parametrii legali, din punct de vedere juridic, înlocuirea șasiului se acceptă numai pentru un vehicul care este înmatriculat în țara noastră și care deține carte de identitate (CIV). 

În lipsa ultimului act menționat, legislația din România stipulează că prin înlocuirea caroseriei se obține un vehicul nou. Așadar, uită de emisiunea „Pimp My Ride!”, difuzată pe MTV la începutul anilor 2000, în care o mașină oarecare era transformată într-o adevărată bijuterie pe patru roți.

Un meci de fotbal

Ce poate fi mai indicat într-un weekend decât un meci de fotbal cu prietenii? Nu e vorba absolut deloc despre câștigători sau perdanți, ci de frumusețea jocului în sine. Deși e puțin probabil, dacă acest sport nu te atrage, poți să ocupi un post temporar de portar.

Psihologii sunt de părere că bărbații pot afișa într-un meci emoții pe care nu întotdeauna îndrăznesc să exprime. Astfel, departe de privirile partenerilor, ei țipă, se încurajează reciproc, se agită. Mai mult de atât, aceste stări sunt exteriorizate și doar prin vizionarea cu grupul de prieteni. Așadar, dacă nu vă încumetați la un meci, puteți să vă adunați la unul dintre voi acasă sau la o terasă și să nu vă atribuiți decât rol de suporteri.

Timpul petrecut alături de prieteni este o investiție în starea ta de bine, așadar nu te da în lături de a face lucruri împreună cu aceștia.

 

Sursă foto: Unsplash.com

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.