În perioada 18-20 iulie 2014, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care au fost organizate evenimente cultural-artistice.

În cooperare cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, jandarmii au acţionat pentru buna desfăşurare a diverse evenimente, precum „Zilele municipiului Vatra Dornei”, „Zilele municipiului Fălticeni”, aniversarea a 180 de ani de la înfiinţarea localităţii Soloneţul Nou, Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, organizat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, Festivalul „Strânsura de pe Dealul Leahului”, organizat în localitatea Voitinel și Festivalul Motorfest 2014, organizat în localităţile Suceava şi Capu Câmpului.

De asemenea, Jandarmeria Suceava a desfăşurat misiuni de menţinere a ordinii publice, în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie al judeţului Suceava, precum şi activităţi de combatere a delictelor silvice, împreună cu ocoalele silvice din Pojorâta şi Broşteni, o acţiune comună împreună cu Primăria oraşului Vicovu de Sus în târgul comercial din localitate şi o activitate în sprijinul Serviciului de Ambulanţă Suceava.

În intervalul de timp menţionat, jandarmii suceveni au intervenit, independent sau în cooperare cu poliţiştii şi salvamontiştii, la un număr de 11 apeluri efectuate prin 112, care au vizat în principal situaţii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Duminică, 20 iulie, în urma unui apel efectuat prin 112 în jurul orei 12.30, jandarmii montani şi salvamontiştii câmpulungeni au intervenit pentru acordarea de sprijin unei turiste în vârstă de 56 de ani, din Oradea, care a suferit o accidentare în Masivul Rarău. Femeia plecase împreună cu soţul său de la Cabana Rarău pe un traseu montan spre Piatra Mică, iar la un moment dat a alunecat, suferind o fractură la o mână, o luxaţie la un picior şi leziuni la nivelul capului. Jandarmii şi salvamontiştii au transportat-o la Cabana Rarău, de unde femeia a fost preluată de un echipaj de Ambulanţă.

Activitatea celor 120 de jandarmi care au participat zilnic la misiunile de ordine publică a avut un caracter preponderent preventiv. S-au înregistrat şi situaţii care au impus luarea măsurilor legale, fiind aplicate un număr de 23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.200 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.