Un grup de medici din prima linie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a trimis pe adresa ziarului SuceavaLive o scrisoare prin intermediul căreia îi aduce acuzații grave medicului epidemiolog Cătălina Zorescu de la Direcția de Sănătate Publică Județeană.

Aceștia susțin că Zorescu este angajată și la SJU Suceava și la Spitalul Municipal Rădăuți și la DSP Suceava în același timp, prin urmare, conform legii, se află într-o situație de incompatibilitate, întrucât trebuie să se verifice pe ea însăși în momentul anchetei epidemiologice.

De altfel, medicii din prima linie sunt indignați că dr. Zorescu nu are fizic cum să își facă treaba concomitent la cele trei instituții la care este angajată, prin urmare își ia salariile lunare degeaba.

Pe de altă parte, grupul a transmis că o așteaptă pe Cătălina Zorescu să se alăture lor și să lupte în prima linie contra coronavirusului.

Redăm integral scrisoarea grupului de medici:

„Suntem un grup de medici din Spitalul Județean Suceava și vă aducem la cunoștință lipsa de implicare a medicului epidemiolog Cătălina Zorescu în situația COVID-19 în Spitalul Județean.

Poate vă întrebați de ce dr. Zorescu?

Medicul epidemiolog din cadrul DSP Cătălina Zorescu este din 2018 angajat al Spitalului Județean, deci primește salariu din partea unității spitalicești lunar.

Ba mai mult, este și angajată ca epidemiolog și la Spitalul Municipal Rădăuți.

Medicul este suprasolicitat în urma anchetelor epidemiologice a personalului din județ, motiv pentru care apreciem activitatea inexistentă a epidemiologului în unitatea noastră… Vine doar jumătate de oră în spital și atât, dar incompatibilitatea sa este agreată de conducerea spitalului deoarece, în anchetele epidemiologice dr. Cătălina Zorescu o verifică pe dr. Cătălina Zorescu.

În concluzie, noi ne îmbolnăvim și Zorescu decontează bani de la două spitale și DSP, iar anchetele ei vor spune că a fost o întâmplare, doar nu o să o acuze medicul Zorescu pe medicul Zorescu pentru că nu-și face treaba.

Managerul spitalului ar trebui să creeze un cadru favorabil unor epidemiologi care nu pot veni pe post deoarece  doamna cu interese mari în sistemul de sănătate din județ vrea să ia bani și atât. Munca o prestează la DSP, iar de la SJU Suceava și de la Spitalul Municipal Rădăuți decontează doar bani.

COVID-19 nu este de ieri, nici de astăzi, întreaga lume se aștepta la această pandemie, cei din linia întâi trebuiau să fie protejați pentru că erau direct expuși… Unde era salariatul dr. Zorescu? Idem și la Spitalul Rădăuți.

Stocurile de măști, combinezoane, ochelari de protecție trebuiau să fie prioritate pentru întreg personalul medical – totul a fost gestionat prost, fugitiv și din lipsă de specialiști, dar cu bani luați ca salariu lunar.

Spitalul Județean este principalul furnizor de servicii medicale din județ, poate nu știți, dar sunt infectați spuma medicilor din spitalul nostru. Pentru asta se face o anchetă epidemiologică, deci Zorescu DSP are obligația să o verifice pe Zorescu SJU Suceava. Cum credeți că o să fie ancheta? – Totul perfect, doar eu mă verific pe mine.

Solicităm luarea de măsuri ferme în Spitalul Județean, cu implicarea specialiștilor și oprirea mascaradei financiare făcute de medicul Zorescu! Să vină în spital, în linia întâi cu noi, NESIMȚITA!!!

Scuzați limbajul dur! Multă sănătate! 

Noi cei care muncim și ne-am îmbolnăvit”.

Până la ora scrierii articolului, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu nu a putut fi contactată, având telefonul închis.

One Response

  1. Vasile

    Trebuie să vină să-și facă meseria,jurământul lui Hipocrate o obligă!Ajunge cât a-i furat HOAȚO,mișcă-ți fundul și fă-ți datoria,NESIMȚITO.😡😡😡

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.