Anul 2021 se anunță a fi unul al dezvoltării pentru comuna Adâncata. Primarul Viorel Cucu a anunțat că are o serie de proiecte care, odată implementate, vor contribui la creșterea calității vieții cetățenilor din localitate. Astfel,  edilul a subliniat că în execuție sunt mai multe proiecte, între care modernizarea celor cinci kilometri de drum, în parteneriat cu comuna Hănțești, prin Asociația de Dezvolare Intercomunitară, construcția Sălii de Sport la Școala Gimnazială Adâncata, pe fonduri europene, amenajarea a două spații de joacă la Călugăreni și la Fetești, lucrări deja contractate, precum și două terenuri de sport ce vor fi amenajate la Școlile din Fetești și Călugăreni. Totodată, în parteneriat cu comuna Hănțești, a fost depus și proiectul de alimentare cu gaz metan a întregii comune Adâncata, proiect aflat în evaluare.

„Am depus proiect pentru achiziționarea de tablete și materiale sanitare pentru unitățile școlare. Cele 117 tablete au fost deja distribuite, iar dacă se va aproba întreaga finanțare vom achiziționa sisteme sudio, sisteme video, precum și celelalte device-uri necesare”, a declarat primarul comunei Adâncata.

Viorel Cucu a adăugat că a mai depus pentru a obține finanțare de la Uniunea Europeană două proiecte pentru modernizarea Primăriei și a Dispensarului uman, în acest moment cele două investiții fiind în perioada de evaluare.

„De asemenea, vom construi un Cămin Cultural Nou, prin CNI, în satul Călugăreni și o Sală de Sport. Totodată, avem depus proiectul pentru modernizarea a șapte kilometri de drum”, a declarat Viorel Cucu.

Edilul a subliniat că mai pregătește încă un proiect pentru modernizarea a încă șapte kilometri de drum, iar dacă și acesta va fi aprobat drumurile din comuna Adâncata vor fi modernizate în proporție de peste 90%.

„Acum suntem în discuții cu ACET-ul și cu Consiliul Județean Suceava pentru a putea aduce apă din Burdujeni Sat și în comuna Adâncata. De asemenea, vom face și extinderea canalizării în toate satele comunei. În acest sens vom depune proiect pe fonduri europene pentru a obține o finanțare de peste 2,5 milioane de euro”, a precizat primarul Viorel Cucu.

Edilul de la Adâncata a precizat că așteaptă ca bugetul să fie adoptat, astfel încât să poată depune și alte proiecte de investiții.

„Așteptăm bugetul ca să putem stabili lista de priorități. Noi avem pregătite deja proiectele pentru o nouă remiză PSI și pentru un parc modern ce va fi amenajat lângă Căminul Cultural de la Călugăreni, însă așteptăm să vedem sumele ce ne vor fi atribuite”, a conchis primarul Cucu.

Trebuie precizat că toate unitățile școlare din comuna Adâncata au fost modernizate și dotate. De altfel, toate clădirile în care învață elevii sunt autorizate ISU.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.