Șeful postului de poliție Adâncata, Cătălin Hauca, un “slujbaș” și un “pion” important în afacerile dubioase ale familiei primarului Viorel Cucu.

La sfârșitul anului 2012 Ministerul Administrației și Internelor a luat decizia de revenire la vechile structuri teritoriale din mediul rural. Urmare a acestei decizii, au fost organizate concursuri pentru desemnarea celor care vor conduce, din nou, posturile de poliție reînființate la nivelul IPJ Suceava. Cum era de așteptat, datorită susținerilor de care are parte, pe zona Adâncata a fost desemnat șef de post agentul Ionel Cătălin Hauca (în termeni polițienești se numește că “are coa**”, adică “testicule mari”, scuzați, dar prima este expresia originală).hauca

Revenirea în funcția șef de post Adâncata a lui Cătălin Hauca, a reprezentat un succes important atât pentru primarul Viorel Cucu, dar și pentru susținătorii din umbră ai acestuia. Afacerile dubioase derulate în zona Adâncata, Hânțești și Mitocul Dragomirnei au înflorit sub protecția unor reprezentanți pătați ai statului, funcționari ce trebuie să vegheze îndeaproape la aplicarea legilor statului român. Numai că, unii dintre acești funcționari vegheză la atingerea intereselor personale ale unor mici baroni ai administrației locale, precum și la prosperitatea unor interlopi locali.

Relevant în acest sens este și cazul șefului Postului de Poliție Adâncata, agentul șef adjunct Cătălin Hauca. Având la activ titlul de “Cel mai amendat polițist din județul Suceava”, dar și avertismente disciplinare acordate de superiorii din cadrul IPJ Suceava, polițistul nostru a intrat în decursul timpului în conflict cu magistrați, judecători, reprezentanți ai administrației județene, jurnaliști, dar și cu simpli cetățeni ai comunei Adâncata. Polițistul “problemă” este o persoană arogantă, impertinentă, îngâmfată și cu interese obscure dedicate unor personalități locale, iar aceste calități “deosebite” și le-a manifestat inclusiv cu un investigator sub acoperire al redacției SuceavaLIVE.

Urmare a mai multor sesizari venite de la cetățenii comunei Adâncata, jurnaliști din cadrul SuceavaLIVE au facut unele demersuri pentru a se convinge despre veridicitatea informațiilor culese.

După ce am verificat dacă pe raza comunei Adâncata se desfășoară evenimente și fapte ce se circumscriu unei activități de natură infracțională, am procedat la o serie de acțiuni pentru a ne convinge dacă primarul Viorel Cucu și unii dintre apropiații acestuia beneficiază de suportul informațional și protecția șefului de post Cătălin Hauca.e raspADRESA

masina cucu 1

masina cucu 2

SV63SRP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, la data de 11.09.2013, abia la ora 10,25 când s-a deschis Postul de Poliție, am reușit să depunem o sesizare pentru a ne convinge de operativitatea cu care agentul șef Cătălin Hauca rezolvă “problemele” ilegale ale primarului Viorel Cucu. Am adus la cunoșțiința organelor polițienești că de circa 2 ani de zile pe raza comunei Adâncata și a județului Suceava circulă 2 autoturisme aflate în afara legii. Vorbim aici de autoturismul marca VW cu numărul SV63SRP (aflat în proprietatea primarului Viorel Cucu) care are aplicat în parbriz, la vedere, un semn distinctiv specific unui organ de stat, în cazul de față, SENATUL României. Deasemenea, autoturismul BMW cu nr. de înmatriculare SV51ALI (utilizator Marius Mihai Cucu – ginerele primarului Viorel Cucu) circulă cu folii neomologate RAR pe geamurile față. Menționăm că, purtarea, fără drept, de decorații, de uniforme sau de semne distinctive ale unui organ de stat, precum și uzurparea de calități oficiale se pedepsește de legea penală. Surpriza imensă a venit conform așteptărilor, pentru că reporterii nostri nu au urmărit dacă se confirmă aspectele sesizate, ci modul de acțiune al șefului de post, respectiv “operativitatea” de necontestat a acestuia, drept pentru care vă lăsăm să urmăriți o parte din filmul acțiunii.

Am constatat că la doar câteva minute distanță după depunerea sesizării noastre, șeful de post a pornit, de unul singur, în “identificarea” nelegiuiților. Acesta nu a dispus constituirea unei echipe locale de intervenție, nu și-a informat superiorii abilitați în a constata cele sesizate, și deasemenea, luând la cunoştinţă de posibilitatea săvârşirii unei infracţiuni a omis înștiințarea de îndată a organelor abilitate în urmărirea penală. Între orele 10,34 – 11,00 șeful de post a poposit în sediul Primăriei Adâncata, unde se află și biroul primarului Viorel Cucu, iar la ora 11,08 il regăsim la spațiul firmei SC Robysvio SRL, firma ficei primarului Cucu, în vecinătatea casei personale a primarului, unde se afla și autoturismul BMW cu nr. SV51ALI. Așadar, șeful de post a adus mai întâi la cunoștiința făptuitorilor despre cele menționate în demersul jurnalistic, ca mai apoi (a se vedea adresa de răspuns), abia în intervalul orar 11,30 – 12,00 să procedeze la a se achita oficial de sarcinile de serviciu, verificând cele două autoturisme și constatând că acestea nu au aplicate folii negre și semne distinctive ale Senatului României pe parbriz. Tot din adresa de răspuns constatăm că, subofițerul de poliție nu a înștiințat de îndată nici conducerea Ocolului Silvic Adâncata, dar nici structurile polițienești cu atribuții speciale în verificarea și constatarea neregulilor la regimul silvic. Mai mult, polițistul ne-a dat indicații prețioase precum că: “…aceasta nu este treaba noastră”, iar “răspunsul o să dureze un pic mai mult…” deși ulterior am primit răspunsul redactat în aceeași zi cu nr. 277.668/11.09.2013. Aceasta a fost una din dovezile prin care ne-am convins despre modul în care șeful de post, Cătălin Hauca, înțelege să respecte legea și să vegheze la bunul mers a lucrurilor în comuna Adâncata.

Un alt aspect, pe care dorim al sesiza, la început de drum, comisarului șef Ioan Crap, inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, este acela că pe raza comunei Adâncata, de foarte mulți ani, probabil cu știrea organelor de la postul de poliție, se desfășoară activități ilegale de contrabandă cu țigări și alcool, arătându-vă doar faptul că poți achiziționa țigări de contrabandă de la orice magazin sătesc. Întrebarea noastră este: “Ce funcționari ai statului iau taxe de protecție?”, iar dacă nu veți afla răspunsul la această întrebare, vă promitem, domnule comisar șef, că redacția nostră va încerca să vi-l ofere!

Deasemenea, supunem atenției IPJ Suceava și Agenției Naționale de Integritate, declarațiile de avere ale salariaților Postului de Poliție Adâncata, care, din informațiile noastre, nu corespund cu realitatea.

Din declarațiile martorilor, ale cetățenilor din comuna Adâncata, dar și din investigațiile noastre care s-au derulat pe parcusul mai multor luni de zile, în nenumărate rânduri am constatat abuzurile repetate ale unor reprezentați din structurile teritoriale ale instituțiilor de stat, precum și noncombatul polițiștilor de la Postul de Poliție Adâncata, când vine vorba de faptele nelegale ale unor oficialități locale protejate. Deasemenea, vă vom arăta dovezile strânse prin care salariații postului de Poliție Adâncata sunt la cheremul și ordinele primarului Viorel Cucu, primar căruia ii place să se autointituleze „Șefu’ ”, repetând, ori câte ori are ocazia în spații publice: “Eu sunt Șeful, aici!”


Prin aceste incursiuni și investigații dedicate mediului administrațiilor locale și al organelor de stat, SuceavaLIVE nu face altceva decât să vă informeze și să vă ţină la curent cu modul prin care functionari publici sau functionari cu statut special înțeleg să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, transparent și echidistant, în slujba “tuturor” cetățenilor, iar referitor la alte fapte și evoluţia viitoare a unor personaje de genul celor prezentate mai sus, vom reveni într-un material cuprinzător, ce va urma…

4 Responses

  1. Maria Mihaila

    dintotdeauna politia a fost mana in mana cu hoti si cu primaru indiferent de pardidul din care face porte nimeni nu face nimic toti fac doar pentru ei rusine………

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.