Un sucevean întors de la Londra, cu o cursă aeriană ce a aterizat pe „Aeroportul Ștefan cel Mare” Suceava, și-a povestit pățania pe o rețea de socializare. Astfel, din mesajul lui Cristian Polonic, reiese că din toate taxiurile staționate în apropierea aerogării sucevene, nici unul nu s-a pus în mișcare, întrucât niciunul dintre șoferi nu a dorit să pornească aparatul de taxare.

Se pare că, deși sunt făcute publice mai mereu, ilegalitățile comise de unii taximetriști suceveni nu încetează. Astfel, replici precum: „Nu pornesc mașina pentru doi kilometri”; „Nu merg acolo că e aglomerat”; „Te duc dar nu pornesc aparatul” sau „Aparatul nu funcționează astăzi, dar știu exact cât costă cursa”, sunt aruncate zi de zi către sucevenii care intenționează să circule cu taxi-ul. În ceea ce-l privește pe Cristian Polonic, se pare că a avut ghinionul să i se ceară dublul prețului unei curse și inspirația să refuze și să facă comandă telefonică la un dispecerat autorizat de taxi.

„Astazi am aterizat pe Aeroportul Suceava întorcându-mă împreună cu familia de la Londra. Am vrut să iau un taxi din Aeroport. Din cele 6 – 7  taxi-uri disponibile, nici unul nu era dispus să pornească aparatul de taxat. Toți negociau cu mine sume între 65 si 70 RON. Am refuzat. A trebuit să fac comandă telefonic, să aștept în frig cu soția și copilul cam 15 minute să vină un taxi din oraș. Am căutat polițistul din aeroport să-l întreb dacă știe de situație. Nici urmă de el. În cele din urma a venit taxi ul comandat și am platit 35 RON, conform aparatului. Chiar nu vede nimeni ce se intamplă?E totuși o poarta de intrare în oraș, în Bucovina!”, este mesajului suceveanului Cristian Polonic.

Un răspuns al Poliției Transporturi Aeriene Suceava a fost postat pe aceeași rețea de socializare de către Ica Mândrilă, persoana care se ocupă cu administrarea grupului în care Polonic și-a spus oful.

„Ne cerem scuze pentru situația transportului de la aeroport, care încă nu s-a remediat în totalitate, deși am depus eforturi în acest sens. Există unele motive obiective (care țin de legislație, de organizare, de lipsa de personal, de modul în care s-a practicat taximetria în Suceava în ultimii ani, de educația populației, etc). Din cauza lipsei acute de personal, duminică (13 ianuarie) și luni (14 ianuarie) nu a fost niciun polițist de la Transporturi Aeriene de serviciu la aeroport și probabil taximetriștii au profitat de situație. În perioada imediat următoare serviciul de taximetrie va fi reglementat și reorganizat printr-un Regulament de Ordine Interioară și vom demara o campanie susținută atât de sancționare a taximetriștilor care refuză clienți sau nu pornesc aparatul de taxat, cât și de mediatizare a drepturilor pasagerilor. Mulțumim că ne-ați adus la cunoștință situația și vă rugăm să sesizați în continuare abaterile taximetriștilor! Și noi ne dorim “o țară ca-n afară” și vom face tot ce ține de noi pentru a îmbunătăți lucrurile”, au comunicat reprezentanții Poliției Transporturi Aeriene Suceava.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.