Tibi Ușeriu a luat startul, joi seara, la Yukon Arctic Ultra, o cursă de alergare în condiții extreme de la Cercul Polar, după ce anul trecut a eșuat din cauza degerăturilor.

Doar 21 de sportivi au îndrăznit să se înscrie la infernala cursă Yukon Arctic Ultra. Pot alege să străbată tărâmul înghețat pe jos, pe schiuri sau cu mountain bike-ul. Suportă temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius, trebuie să se orienteze prin sălbăticie și decid când și unde să se odihnească. Trebuie să-și care singuri, într-o sanie, toate proviziile și echipamentul de care au nevoie.

Am trecut de ce a fost anul trecut. Am deja 20 km trecuți. Nu am oprit acolo, am fugit repede. Cred că pe doi am ieșit din punctul doi, așa cred, nu știu. E zăpadă până în genunchi. Mă mai urc pe sanie și mă mai duc. Deci numai sus-jos, sus-jos. Am avut o zi destul de grea că o fost multă zăpadă, că nu se ține concursul de atelaje canine și nu ne-au făcut pistă faină. Mergem prin zăpadă. Azi noapte a fost foarte frig. Chestia e că mi s-a făcut rău de la mâncarea lor, nu prea pot băga la capacitate maximă. Am trecut de o sută sub 24 de ore, asta-i bine și acum e primul punct la 100 de mile unde ne lasă înăuntru. Și acolo este și mâncare bună. Abia aștept să ajung acolo. Mai am 50 de km până la următorul punct. Ziua bag că ziua îi mult mai bine. Noaptea îi frig, băi frate, tii Doamne! Am plecat noi cu minus 12, 13, dar s-a făcut apoi … Și acum sunt minus 21, dar îi cald față de ce o fost azi noapte. Presiune am pe mine, dar la capăt o duc, oricum ar fi. Nu mă las”, a spus Tibi într-o convorbire telefonică cu Alin, fratele său. 

Tibi are un drum de dus la capăt

Așa e el : îl poți opri o vreme, dar de renunțat… el nu renunță niciodată. A trecut un an de când i-au înghețat picioarele acolo, dar el a rămas în punctul acela unde l-au oprit, iar acum are un singur scop : să plece mai departe pe drumul lui. Tibi este acolo pentru a spune lumii despre Via Transilvanica, pentru a spune lumii că avem și noi un drum al nostru, un drum pe care își dorește, într-o bună zi, să-l alerge, alături de alți sportivi”, a scris Tășuleasa Social pe Facebook.

Yukon Arctic Ultra 2020 se desfășoară în perioada 30 ianuarie – 7 februarie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.