La inițiativa tinerei mămici Andreea Huțuleac, din Suceava, pe data de 31 mai, sunteți invitați să donați sânge pentru copiii aflați în spitale, în cadrul campaniei „Adevăratele Bucurii ale vieții”.

Scopul acestei acțiuni este acela de a strânge o cantitate cât mai mare de sânge pentru copilașii aflați în suferință, pe paturile de spital, aproape de ziua lor. Iată ce ne transmite organizatoarea evenimentului în descrierea acestei inițiative „Copiii se nasc inocenți, buni și mărinimoși! Cu toții ne dorim să fim din nou copii de aceea, vă propun să fim măcar buni! De ziua copilului, m-am gândit să nu le mai oferim daruri ce pot fi cumpărate, ci o șansă la viață. De aceea vă invit pe 31.05.2019, la Centrul de Transfuzie Sanguina Suceava, (dacă nu ai drum la Suceava, o poți face și în orașul tău), pentru a le oferi din ceea ce ne-a dat Dumnezeu și celor mai puțin norocoși. Astfel, la ora 10:00, după micul dejun, cu minim 55 de kg la purtător, sănătoși și cu intenții bune, propun să ne adunăm, să ne cunoaștem și să ajutam, donând 450ml de sânge pentru copiii din spitale. Mulțumesc anticipat!

Această inițiativă se bucură și de sprijinul doctorului specialist în obstetrică și ginecologie Criste Sebastian.
Menționăm că cifre ale Organizației Mondiale a Sănătății plasează România în zona de avarie, din punct de vedere al numărului de donatori, aceștia având o pondere de sub 2%, față de media europeană situată în jur de 4%, iar aceasta nu este singura problemă. Există totodată un proces de îmbătrânire a donatorilor constanți și un fenomen de donare singulară, prin aceea ca donatori eligibili, tineri în marea lor majoritate, donează o singură dată, după care nu mai revin la donare. Ne propunem ca împreună, să schimbăm acest lucru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.