Consiliul Local al orașului Siret a aprobat bugetul pentru anul curent și, potrivit edilului Adrian Popoiu, aceste este în cuantum de 57,522 milioane de lei. Tododată, edilul a subliniat că  peste 70% din această sumă este alocată pentru investiții, 15% pentru slariile angajaților unității administrativ teritoriale, 10% pentru bunuri și servicii, iar restul de 5% pentru plata ratelor și dobânzilor la Proiectul „Utilități și Mediu”

„Este un buget promițător care va conduce la dezvoltarea și modernizarea orașului Siret în următoarea perioadă”, a declarat primarul Adrian Popoiu.

Edilul de la Siret a subliniat că prin Programul Operațional Regional (POR) va implementa, în viitorul apropiat, proiecte de peste 26 de milioane de euro. Acestea urmând să contribuie la dezvoltarea orașului pe care îl reprezintă și la creșterea calității vieții siretenilor.

Adrian Popoiu a informat că în prezent, în orașul Siret sunt deschise 11 finanțate din fonduri europene. Astfel, acesta asubliniat că în luna septembrie a acestui an urmează să fie finalizate lucrările la Colegiul „Lațcu Vodă”, acolo unde se construiește un amfiteatru și ateliere pentru școala profesională. De asemenea, edilul a precizat că în luna septembrie a anului curent vor fi finalizate și lucrările de reabilitare și modernizare a Grădiniței cu Program Prelungit „Luminița”, iar în luna iunie vor fi finalizate lucrările de extindere a ambulatoriului din cadrul Spitalului Boli Cronice Siret.

De altfel, primarul Popoiu a subliniat că în cadrul proiectului de mobilitate urbană va fi asfaltat drumul județean și va fi înființat  transportul public local

Adrian Popoiu a adăugat că în implementare sunt o serie de investiții care presupun modernizarea unor drumuri. Totodată, potrivit acestuia, în orașul Siret vor  construi mai multe blocuri de locuințe sociale, un centru de zi pentru vârstnici, un centru recreativ în cartierul Pădureni și un centru de tineret.

De altfel, cel mai probabil, tot în acest an vor începe lucrările pentru construcția parcul științific și tehnologic, o investiție derulată de către Primăria Siret împreună cu Consiliul Județean și Universitatea Ștefan cel Mare Suceava.

„De asemenea, mai avem și o serie de proiecte finanțate prin AFIR și PNDL, dar și din fonduri transfrontaliere, România – Ucraina – Slovacia – Ungaria. Este un an prosper în care investițiile sunt extrem de generoase. Doar acest procent de 70% spune ceva despre investițiile care vor fi realizate pentru dezvoltarea orașului Siret”, a încheiat Andrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.