Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, susține că revoluția fiscală aplicată de guvernul PSD falimentează și localitatea pe care o conduce iar, ca urmare a noilor reglementări fiscale orașul pierde 40% din suma încasată în prezent din impozitul pe venit.

„Este vorba de aproximativ 1.500.000 lei. Orașul nostru are și în prezent probleme foarte mari datorate creditelor istorice – în momentul de față avem conturile blocate, deoarece nu am plătit rata și dobânda la creditul ”Utilități și mediu” – iar această scădere a veniturilor va agrava și mai mult situația financiară”, a declarat Adrian Popoiu.

Potrivit primarului orașului Siret, această ordonanță de urgență încalcă Legea 273/2006 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale.

„Aceasta prevede că administrațiile locale au dreptul la resurse financiare suficiente și trebuie consultate cu privire la procesul de alocare a resurselor financiare către bugetele locale. De asemenea, reducerea resurselor financiare ale autorităților locale limitează foarte mult autonomia locală care este garantată prin Constituția României. În consecință, am solicitat ”Avocatului Poporului” să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor de diminuare a sumelor încasate de bugetele locale din impozitul pe venit. M-am alăturat astfel domnului Mihai Chirica, primarul municipiului Iași”, a conchis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.