Managerului Institutului Național de Boli Infecțioase “Matei Balș”, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, a declarat la Medika TV că tratamentul pe care l-a primit pentru infecția cu noul coronavirus președintele SUA, Donald Trump, va fi testat și în România, pentru că a primit avizul de la Agenția Națională a Medicamentului pentru începerea studiilor clinice.

Tratamentul e o combinație de anticorpi monoclonali, care țintesc proteina cu care virusul se atașează de celula umană pe care o infectează. Noul tratament este util doar în fazele incipiente ale bolii.

Potrivit specialistului infecționist, tratamentul este aflat în faza a treia de testare, pe oameni, iar pacienții vor fi informați că vor lua parte la acest studio. Streinu-Cercel spune că tratamentul este sigur, iar până acum s-a dovedit a fi și extrem de eficient.

Agenția Națională a Medicamentului a explicat că autorizarea a venit după parcurgerea procedurii obligatorii de evaluare, demonstrându-se că tratamentul îndeplinește toate cerințele pentru a fi administrat pacienților.

Precizăm că este vorba despre un medicament investigațional. Până la autorizarea de punere pe piață, conform legislației în vigoare, este obligatori ca medicamentele să treacă prin etapa de investigație clinică (studii clinice), fiind administrat la subiecți umani pentru dovedirea eficacității și siguranței”, se arată în răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului din Dispozitivelor Medicale din România la solicitarea sursei citate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.