Aeroportul Ciampino din Roma, care operează în principal zborurile low cost, va fi închis începând de vineri, conform Agerpres. Decizia vine ca urmare a epidemiei de coronavirus, în timp ce aeroportul Fiumicino, dedicat mai ales zborurilor internaționale, își va reduce activitatea de marți, 17 martie.

„Decizia a fost necesară din cauza multiplelor anulări de zboruri dinspre și înspre Italia anunțate de multe companii aeriene care operează de obicei cele două aeroporturi ale capitalei”, se arată într-o notă publicată de societatea Aeroporti di Roma.

Redeschiderea, după starea de urgență

Terminalele de pasageri ale aeroporturilor Fiumicino și Ciampino „vor fi din nou operaționale când va fi depășită actuala fază de urgență”, se mai precizează în comunicat.
În 2019, aeroporturile din Roma au fost tranzitate în total de 49,9 milioane de pasageri și au fost utilizate de aproape o sută de companii aeriene, deservind 240 de destinații din întreaga lume.

Situația Italiei

Noul coronavirus a provocat în Italia 827 de morți, în timp ce numărul contagierilor se cifrează la 12.462, potrivit datelor Protecției Civile.
Guvernul italian a decretat luni restricționarea, până la 3 aprilie, a deplasărilor în întreaga țară și a interzis temporar adunările publice și evenimentele sportive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.