Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a dat, în dimineața zilei de luni, 6 mai, ordinul de începere a lucrărilor de construire a noului terminal al Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.

  „6 mai 2019, o zi importantă pentru județul Suceava, suntem în Aeroportul „Ștefan cel Mare”, unde am dat startul construirii noului terminal al aerogării, așa cum am promis la început de săptămână. Am săpat primele lopeți de pământ pentru că urmează o excavare. Această construcție se face din banii Consiliului Județean Suceava, pe un credit”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

 Potrivit acestuia, prin extinderea terminalului de pasageri, Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava va putea fi certificat ca aeroport civil internațional de pasageri și va avea titulatura  Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava. Aerogara va deservi un trafic de 560 000 de pasageri pe an și minim 340 de pasageri la orele de vârf.

Valoarea obiectivului de investiții este de 16 172 031,86 de lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Potrivit proiectului tehnic, noul terminal va avea o suprafață desfășurată plecări curse interne de 141,24 de metri pătrați și o suprafață desfășurată plecări/sosiri curse externe de 1 529,40 de metri pătrați. Trebuie precizat că suprafața desfășurată totală a obiectivului de investiții este de 1 670,64 de metri pătrați. De asemenea, terminalul va avea două porți pentru plecarea curselor externe,  o poartă pentru sosirea curselor externe și o poartă pentru plecarea curselor interne.

 Trebuie menționat că extinderea terminalului va asigura procesarea traficului crescut de pasageri, mărirea numărului de destinații, condiții bune de transport cu avionul a populației din județul Suceava și din întreaga regiune, dezvoltarea turismului în Bucovina, dezvoltarea economică a județului Suceava, a regiunii Bucovinei și a regiunilor învecinate având implicații în creșterea numărului locurilor de muncă și reducerea șomajului, precum și investiții noi în capacități de producție.

De asemenea, Gheorghe Flutur a precizat că se lucrează și la extinderea parcării Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.

„Avem cca 80 de locuri de parcare și vom mai face 50, după care vom dubla suprafața destinată parcării, la 300 de locuri de parcare”, a subliniat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.