Noua destinație vedetă pentru turiștii suceveni este Tunisia! Prima cursă charter Suceava- Monastir (Tunisia) a plecat de pe Aeroportul Suceava având 171 de turiști la bord, gradul de încărcare fiind de 97%.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la conferința de presă de lansare a cursei că aceasta este a opta care va fi operată de Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” și a salutat faptul că cei de la Amara Tour au ales Suceava. Totodată, Flutur a precizat că noua destinație va deschide Suceava către lume și că este acum și o poartă pentru nordul Africii.

„Această destinație are ceva în comun cu Bucovina, respectiv opt obiective UNESCO, așa cum și Bucovina are opt obiective UNESCO”, a declarat Gheorghe Flutur.

La finalul declarațiilor acesta a cerut directorului general al Amara Tour, Haithem Souani, să aducă turiști din Tunisia în Bucovina.

La conferința de presă a fost prezent și directorul Aeroportului Salcea, Ioan Măriuța, care a subliniat că întreg personalul aeroportuar își va da concursul pentru a oferi servicii de calitate pentru tour operatorul Amara Tour.

Directorul general al Amara Tour, Haithem Souani, a declarat că firma pe care o conduce este nouă, înființată în 2017, dar că personalul angajat are experiență vastă în operarea turistică.

„Pentru anul 2019 am decis să operăm de pe Suceava, Târgu Mureș și Oradea, după ce în 2018 am avut curse de pe Cluj Napoca și București. În zona Moldovei  am preferat Suceava, în principal pentru deschiderea de care au dat dovadă partenerii locali”, a spus Haithem Souani.

Partenerul local al Amara Tour, Vasile Nistor, a declarat la rândul său că piața turistică din Suceava se maturizează și că sucevenii și cei din regiune aleg Aeroportul Suceava pentru vacanțe.

Trebuie remarcat faptul că prețurile pornesc de la 400 de euro de persoană în regim All Inclusive, la un hotel de 4 stele. În acest cost intră biletul de zbor dus-întors, catering cald la bord, transferul aeroport – hotel – aeroport și 7 nopți de cazare în regim all-inclusive.  Cei care aleg excursiile opționale vor beneficia de asistență turistică în limba română.

„Turiștii pot să facă o serie de opționale, respectiv pot merge în Sahara pentru două zile sau pot vizita capitala Tunis și sunt foarte multe atracții locale. Vorbim  de o destinație destul de dinamică, în care nu stai neapărat în resort ci ieși și poți vizita cât mai multe lucruri”, a spus Vasile Nistor.

Mai trebuie spus că siguranța în această țară a crescut de la an la an iar acest lucru se simte și în gradul de ocupare a hotelurilor.

Directorul Amara Tour a precizat că au fost vândute deja 73% dintre locurile pentru acest sezon, dar se așteaptă ca acest procent să crească.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.