Carantinarea municipiului Suceava și a zonei limitrofe a lovit puternic sectorul aviatic sucevean. Odată cu instalarea pandemiei la nivel național Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” a resimțit din plin efectele coronavirusului. Activitatea comercială a fost oprită rând pe rând, începând cu zborurile către Bologna, Bergamo și apoi Roma, continuând cu celelalte destinații către Marea Britanie, respectiv Germania. La nivelul curselor interne, TAROM a sistat zborurile de pe Suceava odată cu instalarea carantinei.

Din cauză că nu se efectuează niciun zbor de pe aeroportul sucevean și datorită diminuării veniturilor, conducerea aeroportului a trimis în șomaj tehnic 27 de angajați din 64.

Directorul aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a declarat că  este vorba despre angajații care deservesc zborurile comerciale, dar de această măsură au fost afectate toate departamentele aeroportului.

Aeroportul din Suceava a avut un început de an foarte bun, cu multe zboruri operate. Astfel că, în perioada 1 ianuarie 2020 – 25 martie 2020 au fost efectuate 825 de mișcări aeriene, fiind transportați 72233 pasageri de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare. Cei mai pasageri au fost pe ruta Luton-Suceava- Luton respectiv 29.044, urmată de Bergamo- Suceava-Bergamo, cu un total de 12.311 de pasageri. Nici zborul companiei naționale, București-Suceava-București, nu a fost rău circa 10.192 de pasageri alegând această cursă.

„Suntem pe autofinanțare iar începutul de an pentru Aeroportul «Ștefan cel Mare» din Suceava se preconiza a fi unul bun, dar din păcate odată cu această pandemie toate activitățile au fost încetinite”, precizat directorul Ioan Măriuța.

Obligată să-și țină avioanele la sol ca urmare a restricțiilor de zbor impuse de autorități cu scopul reducerii infecțiilor cu noul coronavirus, compania TAROM se confruntă cu o scădere cu circa 95% a veniturilor și se vede nevoită să-și trimită peste 1.100 de angajați în șomaj tehnic, atât din zona administrativă, cât și din zona personalului navigant, începând de pe 27 aprilie.

Mai trebuie spus că în intervalul 12 aprilie – 1 noiembrie Air Bucharest ar trebui să opereze un zbor charter, în fiecare duminică, spre Hurghada (Egipt). 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.