Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava se situează pe locul 7, înaintea Aerogării din Bacău, în ceea ce privește numărul pasagerilor înregistrat în primele trei luni din 2019. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a precizat că Aeroportul de la Salcea a avut 78.674 de pasageri, în timp ce Aeroportul din Bacău a raportat 75.349 de pasageri, conform statisticii Asociației Aeroporturilor din România.

„Statistica făcută de Asociația Aeroporturilor din România este îmbucurătoare pentru Suceava. Potrivit acesteia, Aeroportul Suceava, în primul trimestru din an, este peste Aeroportul din Bacău, în ceea ce privește numărul de pasageri”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit Asociației Aeroporturilor din România, cel mai tranzitat aeroport din România este Henri Coandă din București, acesta fiind urmat de aeroporturile din Cluj, Timișoara, Iași, Sibiu, Craiova, Suceava, Bacău, Tîrgu Mureș, Oradea, Constanța, Satu Mare, Tuzla, Băneasa, Baia Mare, Arad și Tulcea.

„Ne amintim că eram în coada clasamentului, iar acum am ajuns pe locul 7, ca număr de pasageri. Noi trebuie să creștem numărul de curse pentru că ținta noastră este să creștem numărul de pasageri”, a spus Flutur, care a mai adăugat ca începând cu data de 6 mai vor fi demarate lucrările la noul terminal al aerogării sucevene.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.