Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat, că în scurt timp va fi anunţată prima destinaţie externă a Aeroportului “Ștefan cel Mare” Suceava.

”Ceea ce vreau să vă spun este că suntem extrem de optimiști și credem că începând de anul viitor vom putea opera direct de pe Suceava, pe aeroporturi din afară. Dacă lucrurile vor merge așa cum vrem noi, vom putea anunța într-un timp relativ scurt prima destinație externă pe care o s-o operăm de pe Suceava”, a declarat Nechifor.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a declarat că echipamentele sistemului de aterizare ILS care urmează să fie montat, au ajuns şi urmează să fie montate până la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca în lunile februarie şi martie să fie făcute reglajele şi monitorizarea.

”E un contract pe trei luni, început încă de la întâi octombrie, iar lucrările am putea spune că sunt în grafic. Ca și lucrări pe data de 10 decembrie vor fi finalizate toate prevederile incluse în Regulamentul 139. Tot pe 10 decembrie vor intra  în vigoare procedurile de navigaţie pe GPS. Totodată, trebuie să amintesc și faptul că au fost terminate şi aleile de acces spre platforma de îmbarcare/debarcare, dar  şi că se reface remiza PSI conform ultimelor regulamente”, a subliniat Măriuța.

 

Noi achiziții pentru aeroportul  Aeroportul “Ștefan cel Mare” 

 Cătălin Nechifor a mai adăugat că vor continua investiţiile la Aeroportul Ştefan cel Mare, respectiv achiziţia de noi autofreze şi echipamente pentru deszăpezirea pistei, dar şi a a unui mecanism pentru tractarea avioanelor mari.

 

”În aceeaşi măsură facem eforturi în continuare pentru a accelera pregătirea documentaţiei pentru terminalul 2 al aeroportului. Este foarte important ca prin luna martie 2016 să avem datele preliminare, astfel încât să putem veni către Consiliul Judeţean Suceava cu planul de dezvoltare aşa cum trebuie, inclusiv cu finanţarea de rigoare. Aș vrea să accentuez faptul că din surse europene va fi aproape imposibil să mai găsim vreo formulă de finanțare”, a mai  adăugat Nechifor.

În ceea ce priveşte cursele Tarom, Nechifor a spus că se aşteaptă sezonul de primăvară când compania naţională va zbura aproape zilnic cu over-night.

”Așteptăm și noi cu larg interes sezonul de primăvară când Tarom va regândi zborurile pentru Suceava. Pâna atunci, decizia Tarom e justificată pentru a nu exista lucruri neprevăzute. Iarna e dificilă și nici un aeroport nu e 100% deschis oricând, oricum”, a conchis Nechifor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.