In aceasta dimineata, politistii din trei judete, Suceava, Neamt si Iasi, efectueaza 24 de perchezitii, atat la sediile societatilor comerciale cat si la domiciliile administratorilor acestora. Acestia sunt banuiti ca ar fi cauzat un prejudiciu de 16 milioane de lei prin evaziune fiscala.

Potrivit unui comunicat al IGPR, la actiune participa 52 de politisti de investigare a criminalitatii economice din cadrul inspectoratelor de politie judetene Suceava, Neamt si Iaşi si specialisti criminalisti, cu sprijinul politistilor de la Serviciul pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt.
De asemenea, vor fi puse in aplicare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.
Activitatile sunt desfasurate in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii de investigare a criminalitatii economice din Neamt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Piatra Neamt.
Din cercetari a reiesit ca infractiunile de evaziune fiscala ar fi fost comise intr-un lant de societati comerciale, administratorii acestora inregistrand in contabilitate activitati fictive, cu scopul de a se sustrage de la plata obligatiilor catre bugetul de stat.
In perioada 2008-2014, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 16 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.