Începând cu data de 1 februarie, a intrat în vigoare măsura inclusă în Ordonanţa Guvernului nr. 13/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 68 din 29 ianuarie.

Certificatul de performanţă energetică trebuie să fie afişat, la loc accesibil şi vizibil publicului, şi în cazul clădirilor de birouri, clădirilor de comerţ, hotelurilor şi restaurantelor. Până acum, această obligaţie revenea doar proprietarilor şi administratorilor clădirilor de interes sau de utilitate publică. Amenda pentru nerespectarea obligaţiei va putea ajunge până la 2.500 de lei.

“În scopul informării publice privind consumurile energetice în clădiri şi al mobilizării deţinătorilor acestora în promovarea acţiunilor privind creşterea performanţei energetice a clădirilor, certificatul se afişează la toate categoriile de clădiri de interes şi de utilitate publică, precum şi la cele prevăzute la art. 6 alin. (1) care sunt frecvent vizitate de public”, scrie în documentul amintit.

Până acum amenda pentru nerespectarea obligației era cuprinsă între 500 și 1000 lei. Începând cu data de 28 februarie, aceasta va fi cuprinsă între 1250 și 2500 lei.

Despre autor

Postari asemanatoare

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.