„Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”, este mesajul scris pe afișe lipite pe holurile Spitalului Județean din Slatina, la inițiativa managerului unității medicale.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a luat decizia de a lipi afișe cu mesajul „Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!”, în care sunt înșiruite veniturile obținute de personalul medical din România, după aplicarea Legii salarizării.

“Avem salarii mărite, nu ne trebuie șpagă!

Un medic câștigă între 16.000 și 30.000 lei brut.

Un asistent medical câștigă între 4.800 și 11.000 lei brut.

Un infirmier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

Un brancardier câștigă între 2.500 și 5.500 lei brut.

Lăsăm corupția să sufere, pe tine te vindecăm!“, este scris pe afișul postat la intrarea în fiecare secție.

“Vrem să încurajăm pacienţii să elimine acest obicei“

Managerul spitalului, Cătălin Rotea, a declarat că s-a luat această inițiativă pentru a-i determina pe pacienți, dar și pe rudele acestora să renunțe la obiceiul de a da șpagă.

“Sunt salarii mai mult decât rezonabile și meritate, de altfel, pentru munca pe care o desfășoară în spital, dar am vrut să încurajăm pacienții și aparținătorii să elimine acest obicei care se mai poate perpetua. Facem chestionar de feed-back pe aproape toate secțiile și, într-un procent de 1-2 la sută, au fost sesizări că a existat suspiciune de condiționare a actului medical. Nu știu cât de relevante sunt cifrele, dar vrem să limităm acest fenomen care, cumva, s-a cronicizat în întreg sistemul sanitar”, a spus managerul.

(Sursa: Observator)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.