Asigurările de viață nu sunt obligatorii, însă sunt extrem de folositoare. Așa cum alegem să facem asigurări pentru locuință, mașină, călătorie sau sănătate, așa ar trebui să o facem și pe cea de viață. O astfel de asigurare este recomandată cu precădere când ai o familie, o afacere, un credit mare sau rude care depind de tine și veniturile pe care le ai. Odată încheiată, această poliță te poate apăra de o serie de riscuri, care pot apărea la un moment dat pe parcursul vieții.

Pentru a alege cea mai corespunzătoare asigurare de viață, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte.

Termenul de valabilitate

Pentru început este important să știi că există mai multe tipuri de asigurări de viață din care poți alege. Una dintre marile diferențe dintre acestea este reprezentată de termenul de valabilitate. O astfel de poliță poate fi încheiată pe o perioadă determinată sau nedeterminată de timp. În cazul unei asigurări pe termen limitat, aceasta poate acoperi în general doar decesul. În schimb, cea pe termen nelimitat se face pentru o vârstă foarte înaintată a asiguratului cuprinsă în intervalul 90 – 100 de ani. Desigur, în funcție de cerințele tale poți opta pentru o asigurare mixtă a căror detalii le poți stabili cu firma de asigurări la care apelezi. O asigurare de viață Renta Master de la Asirom.ro prezintă o serie de avantaje care nu ar trebui trecute cu vederea. Indiferent de polița încheiată, este important să înclini mereu balanța în favoarea ta, astfel încât să îți acoperi cât mai multe riscuri.

Bugetul alocat

Polița de asigurare de viață se alege în funcție de nevoi. De aceea, pentru a lua cea mai bună decizie din toate punctele de vedere, este indicat să îți cunoști bine situația financiară, familială, starea de sănătate, precum și alte aspecte importante din viața ta. Având o imagine clară asupra necesităților tale, vei putea stabili mult mai ușor ce sumă ești dispus să aloci lunar unei astfel de asigurări. Așadar, bugetul alocat poliței se stabilește în funcție de mai multe aspecte din viața de zi cu zi. Pentru a stabili împreună cu asiguratorul cea mai bună variantă, trebuie să fii transparent cu informațiile pe care le oferi și să spui întotdeauna adevărul.

Reglementări contractuale

Pentru a îți asigura viața cât mai bine trebuie să fii cât mai informat asupra acestui subiect. Înainte de a lua o decizie și a semna un contract, asigură-te că știi care sunt drepturile și obligațiile tale, dar și cele ale asiguratorului. Întrucât ambele părți dispun de o serie de prevederi, acestea trebuie cunoscute de la bun început. În acest mod diminuezi riscurile încheierii unei polițe de asigurare nepotrivite și care s-ar putea să te dezavantaje în anumite situații. Drepturile și obligațiile ambelor părți trebuie definite într-un mod transparent în contracte individuale pentru a exista un temei legal bine pus la punct în cazul unor probleme.

Asigurările de viață pot acoperi foarte multe riscuri dacă sunt alese cu mare atenție și adaptate la stilul de viață al asiguratului.

Sursa foto: Pexels.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.