Toți avem în viață un țel, o motivare a acțiunilor noastre, indiferent dacă respectivul țel este o bere cu amicii în fiecare seară sau lungul drum spre înțelepciune. Câtă vreme ne vedem de treburile noastre totul rămâne în limitele normalului dar, din păcate, există o numeroasă parte a populației mai preocupată de împiedicare materializării țelurilor altora decât de descoperirea unora proprii.

Îi recunoaștem mai greu pe acești oameni distructivi deoarece aparent ei sunt soluția fericirii, mereu cheia și lăcata în orice se întâmplă să nu știm. Indiferent dacă e vorba de concepție sau de excuție, ei se postează de asemenea manieră încât nimic nu se poate întâmpla fără ca expertul să-și dea acordul. Instalați confortabil în posturi de conducere își arogă toate meritele pentru reușite și găsesc mereu vinovați pentru nereușite. Vorbesc mult și convingător, mereu în preajma investitorilor, gata oricând să îmbrățișeze noi ținte care să-i scutească de atingerea celor vechi.
Sunt plini de importanță, neuitând să menționeze vasta lor experiență în domeniul de care se ocupă în prezent pe post de sursă de credibilitate în ceea ce spun sau fac. O paralelă simplă cu munca din construcții vă poate ajuta să deslușiți înțelesul celor spuse de mine. Să spunem că sunteți un afacerist de succes în producția agricolă și ați decis să vă faceți o casă de vacanță. Vă achiziționați un teren, dar întrucât sfera dumneavostră de cunoștințe nu cuprinde și informații despre construcții, lucrurile trenează. Taman când începeți să fiți neliniștiți, întâmplarea vă aduce în cale un expert cu vechime taman acolo unde aveți nevoie. Îi încredințați bani, muncitori, materiale ba chiar cumpărați două-trei echipamente tehnologice de care omul are nevoie ca să execute gardul cu pricina. Lucrurile sunt complicate, vă convinge expertul și durează ceva mai mult decât te așteptai, dar convins de expertiza conducătorului de lucrare, aștepți. Deși gardul nu e încă terminat, te apuci să-ți ridici casa, așa că îl pui pe expertul respectiv s-o facă, că doar nu o să te apuci să cauți altul. Când te trezești, descoperi că ai cheltuit bani cât pentru două palate și tot ce ai este un mare șantier de chestii neterminate.
Nu cred că e un secret pentru nimeni că oamenii au tendința de a se ocupă de interesele lor mult mai mult și mult mai bine decât de interesele altora. Talentul de a-și farda interesele în așa fel încât să pară ale tale nu e nici pe departe așa de rar cum se crede.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.