Un agent de poliţie din Galaţi a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant luând mită, în schimbul banilor el urmând să rezolve favorabil un dosar penal de furt.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, flagrantul a fost organizat luni, poliţistul fiind prins imediat după ce a primit 400 de euro de la persoană cu scopul de a soluţiona favorabil cercetările în cadrul unui dosar în care persoana era cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

În fapt, poliţistul, agent şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi – Poliţia Municipiului Galaţi – Secţia 5 Poliţie Galaţi, în timp ce era în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, având în instrumentare un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt, faptă săvârşită de către persoana menţionată anterior, i-a pretins acestuia şi a primit suma de 3.000 de euro în vederea soluţionării favorabile a dosarului penal. În continuare, nefiindu-i soluţionat dosarul până la această dată, în urma discuţiilor dintre cele două persoane, s-a stabilit o nouă întâlnire pentru a discuta modul în care va fi soluţionat cazul penal. Cu această ocazie, poliţistul a acceptat suma de 400 de euro în vederea tergiversării cercetărilor în cadrul dosarului penal, în ideea de a indica un alt făptuitor faţă de care să se continue cercetările„, se menţionează într-un comunicat remis de DGA.

În urma flagrantului, poliţistul a fost reţinut iar marţi va fi prezentat Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă, informează news.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.