Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Avrămiuc Florin, Vîrvara Daniel şi faţă de inculpatul Maftei Costel.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpaţilor Avrămiuc Florin (agent de poliţie, şeful Postului de Poliţie Vadu Moldovei), pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită şi nouă infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, faţă de inculpatul Vîrvara Daniel (agent de poliţie – şeful Postului de Poliţie Fântâna Mare), pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi a două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, precum şi faţă de inculpatul Maftei Costel (agent de poliţie în cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei), pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a instigării la  infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

 

Potrivit dispoziţiilor art. 20 din Legea nr. 78/2000, în cazul săvârşirii infracţiunilor de corupţie sau asimilate infracţiunilor de corupţie luarea măsurilor asigurătorii este obligatorie. Astfel, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la mai multe bunuri și sume de bani din proprietatea agenților de poliție.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 249 alin. 1 Cod de procedură penală, procurorul, în cursul urmăririi penale, poate lua măsuri asigurătorii, prin ordonanţă, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale, iar potrivit alin. 4 al aceluiaşi articol măsurile asigurătorii în vederea confiscării speciale sau confiscării extinse se pot lua asupra bunurilor suspectului sau inculpatului ori ale altor persoane în proprietatea sau posesia cărora se află bunurile ce urmează a fi confiscate”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Tehnic şi al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă. Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.