Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat luni că, până la 31 mai 2021, primeşte cereri de intenţie pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) depuse de către formele asociative apicole, valoarea sprijinului financiar alocat programului în acest an fiind de 51,12 milioane lei, potrivit news.ro.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31 mai 2021, primeşte Cereri de intenţie pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A ‘Asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori’, şi de către apicultori pentru acţiunile C.4. ‘Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral’respectiv D.3. ‘Achiziţionarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare’. În contextul actual, cererile de intenţie împreună cu documentele ataşate cererii pot fi scanate/fotografiate şi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Judeţean/Centrului Municipiului Bucureşti sau pot fi depuse la registratura Centrelor APIA”, a informat APIA.

Formularul cererii de intenţie împreună cu alte informaţii detaliate privind accesarea Programului Naţional Apicol sunt pe site-ul APIA, la secţiunea Măsuri de Piaţă-Apicultură–Anul 2021 sau este pus la dispoziţia solicitanţilor de către funcţionarii Centrelor APIA.

Cererile de plată se vor depune până la termenul limită de 31 iulie 2021Precizăm că valoarea sprijinului financiar alocat anului 2021 pentru Programul Naţional Apicol este de 51.128.000 lei. Program Naţional Apicol pentru perioada 2020 – 2022 are drept scop îmbunătăţirea producţiei şi comercializării produselor apicole prin acordarea apicultorilor de sprijin financiar„, precizează APIA.

Numai solicitanţii care vor depune cererea de intenţie au dreptul să depună cererea de plată prin care vor solicita sprijin pentru acelaşi produs/produse din cererea de intenţie.

Oricare ar fi momentul depunerii cererii de plată, cu încadrarea în termenul limită, plata sprijinului financiar se va efectua de către APIA după controlul tuturor cererilor de plată şi după centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea încadrării în plafonul alocat pentru fiecare măsură.

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.