Localitatea Poiana Stampei din județul Suceava a fost aprobată ca sediu pentru organizarea Oficiului de Dezvoltare Montană, această decizie aparținând Ministerului Agriculturii. Scopul deschiderii sediului este de a veni  în sprijinul fermierilor din zona de munte a județului Suceava.

Astfel, la noul sediu din Poiana Stampei, oamenii din sectorul agricol din localitățile din zona de munte vor putea să obțină informații despre strategia de dezvoltare durabilă a zonei montane la nivel de bazin montan și vor avea posibilitatea să depună proiecte.

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, a declarat că fiecare domeniu de activitate din comuna pe care o reprezintă este tratat cu interes și seriozitate, așa se face că de data aceasta a dorit să vină și  în sprijinul celor din sectorul agricol.

Acesta a menționat că profesioniștii care vor activa în acest sediu vor asigura informarea fermierilor cu privire la legislația specifică agricolă și vor aduce lămuriri cu privire la oportunitățile de finanțare.

„Le mulțumesc, în primul rând, celor care au susținut această inițiativă și care au înțeles importanța acestui sector din comuna Poiana Stampei și din întreaga zonă montană. Mă refer aici la Agenția Zonei Montane-Vatra Dornei și la Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii și prin domnul ministru Petre Daea. Sunt convins că prin aducerea acestor  specialiști mai aproape de noi vom reuși împreună să venim în sprijinul fermierilor și vom găsi mai multe răspunsuri și soluții la problemele cu care aceștia se confruntă. Primăria Poiana Stampei va pune la dispoziție gratuit spațiul și mobilierul necesar pentru desfășurarea activităților acestui centru pentru că ne dorim nespus de mult dezvoltarea sectorului zootehnic și agricol din comuna noastră, cât și din întreaga zonă arondată. Am convingerea că fermierii noștri se vor axa atât pe atragerea de fonduri guvernamentale, cât și europene, își vor îmbunătăți activitățile pe care le au și vor opta pentru altele noi.  Se va dovedi astfel că eficiența acestui sediu este incontestabilă”, a declarat primarul Viluț Mezdrea.

În același context se vor organiza și  activități de consultanță și asistență tehnică de specialitate pentru întocmirea documentației în vederea accesării de fonduri europene și naționale de către fermierii din teritoriul montan, iar cei interesați pot solicita și utilizarea mențiunii de calitate facultativă „produs montan”.

Acest sediu va fi deschis imediat după ce personalul specializat, care va activa aici, va promova concursurile pentru ocuparea funcțiilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.