La data de 2 iunie, un bărbat de 26 de ani, din municipiul Bucureşti, a sesizat prin 112 faptul că a fost agresat fizic de două persoane, în faţa barului ce aparţine unui bărbat din comuna Dărmăneşti, satul Măriţei.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat patrula din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, care a constatat faptul că reclamantul se afla în faţa barului şi prezenta urme de agresiune în zona feţei, iar la aproximativ 20 metri distanţă de el se afla un grup de aproximativ 6 – 7 persoane, care erau sub influenţa băuturilor alcoolice. Din discuţiile purtate cu victima, aceasta a indicat două persoane din acel grup care l-au agresat fizic.

Echipa operativă a solicitat persoanelor din grup să se legitimeze, însă aceştia au refuzat. În continuare s-a solicitat unui bărbat de 29 ani, din comuna Dărmăneşti și altuia de 28 ani, din comuna Şerbăuţi, persoanele indicate de partea vătămată, să însoţească patrula la Postul de Poliție Dărmăneşti, în vederea lămuririi situaţiei de fapt, însă aceştia au refuzat. Mai mult decât atât, bărbatul de 28 de ani și un tânăr din grup, identificat ulterior ca fiind un tânăr de 22 ani, din comuna Dărmăneşti. s-au opus fizic conducerii la sediul postului.

Întrucât grupul de tineri a devenit recalcitrant, încercând să împiedice verbal şi fizic conducerea spre autospeciala poliției a bărbatului de 29 ani din Dărmănești, s-a procedat la folosirea spray-ului iritant lacrimogen din dotare, pentru dispersarea lor.

Bărbatul a fost introdus în autospeciala poliţie şi condus la sediul Postului de Poliție Dărmăneşti. Fiind audiată, persoana vătămată a declarat că nu doreşte să formuleze plângere penală împotriva celor doi, pentru săvârșirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

În cauză s-a procedat la sancționarea contravențională a celor trei identificați ca agresori, conform prevederilor Legii 61/1991 pentru refuz de legitimare și provocare de scandal.

De asemenea, pe numele celor două persoane care s-au opus măsurii de conducere a bărbatului din Dărmănești la sediul poliţiei s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sub orice formă a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice de a-și îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei, faptă prevăzută de art. 2 alin. 1 pct. 4 din legea 61/1991.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.