Glaucomul reprezintă atrofia nervului optic și are ca rezultat îngustarea câmpului vizual, iar în timp duce la pierderea ireversibilă a vederii. Glaucomul apare cu predilecție la persoane trecute de 40 ani, dar se întâlnește și la copii și tineri.

Interesul major al celor care se confruntă cu un astfel de diagnostic este ținerea sunt control a presiunii intraoculare, cu ajutorul unui tratament inițial medicamentos sub forma unor picături oculare. Nu există un tratament care să vindece complet glaucomul, dar specialiștii vin cu tratamente care, aplicate corect, pot împiedica pierderea vederii. Un prim pas în acest sens l-a făcut tehnologia modernă, care permite diagnosticarea afecțiunii înainte de a se manifesta clinic, prin măsurarea fibrelor nervoase ale nervului optic. Clinica Medoptic dispune de servicii profesionale special concepute pentru a diagnostica și trata glaucomul.

Servicii de diagnosticare și tratare a glaucomului, la Medoptic în Suceava

Cu ajutorul computerului tomograf, la Medoptic se poate identifica riscul de a dezvolta galucom și se poate determina gradul de avansare a bolii.

Glaucomul este rezultatul unui drenaj deficitar al lichidului intraocular. Când este identificat în timp util, acesta se poate ține sub control prin picături menite să reducă din presiunea intraoculară, respectiv prin comprimate care să alimenteze nervul optic. O operatie de glaucom este de cele mai multe ori necesară atunci când boala avansează în ciudat tratamentului medicamentos.

Soluțiile propuse, în funcție de pacient, pot consta în operația cu laser sau în intervenția chirurgicală.

Tratamentul laser pentru glaucom este nedureros, eficient și rapid. Este un serviciu disponibil la Clinica Medoptic și nu presupune intervenție chirurgicală asupra globului ocular.

Pentru glaucomul avansat, când presiunea intraoculară se menține crescută în ciuda tratamentului maximal, pentru a evita pierderea vederii se recomandă intervenția chirurgicală.

Desigur, toate cele mai sus menționate sunt pur informative și nu înlocuiesc consultația specializată. Cei interesați de un diagnostic și de tratament adecvat, regăsesc în portofoliul Clinicii Medoptic ajutorul de care au nevoie.

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.