În sezonul rece (perioada: noiembrie –martie) ajutoare de încălzire vor fi acordate sucevenilor. Plafonul  maxim de venit net pe membru de familie este de până la 786 lei şi 1082 lei pentru persoanele singure. Pentru cei care au sistemul de incălzire cu lemn, respectiv gaz metan, venitul net nu trebuie să depăşească 615 lei.

 

Cererile de acordare a ajutoarelor la încălzire se depun de asociaţiile de proprietari sau la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Suceava. Cererile pentru locuinţele încălzite cu gaze naturale se vor depune la sediul din Areni al Primăriei. Termenul de depunere al actelor este 31 octombrie, ele putând fi ridicate începând cu 8 octombrie.

 

Nu vor beneficia de subvenţii pentru încălzire cei care mai deţin un apartament în afara celui în care locuiesc, persoanele cu maşini cu masa cilindrică mai mare de 1600 cm3 , remorci, autoutilitare, autocamioane, şalupe, bărci cu motor, utilaje agricole, presă de ulei, moară de cereale, gater, drujbă sau depozit bancar cu o valoare mai mare de 3000 lei. Un al treilea criteriu îl reprezintă deţinerea de terenuri agricole, animale şi păsări.

Pe lângă cerere şi declaraţia pe proprie răspundere conform cărora sunteţi eligibili pentru acest program, aveţi nevoie de contract de proprietate sau închiriere, copie după cartea de identitate şi documente justificative privind venitul familiei. Pentru cei care beneficiază de încălzire cu gaz metan e necesară o factură de la E-ON.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.